06.03.2023  |  Klima, miljø og energi

Stor interesse for bæredygtige kontorlejemål

Indhold fra partner Hvad er dette?

Pensionskassen P+ har omdannet Vestas’ tidligere domicil til 22.000 kvadratmeter moderne kontorlejemål med fokus på bæredygtige løsninger og genbrugte materialer.

I 2017 købte P+, Pensionskassen for Akademikere Vestas’ tidligere domicil i Aarhus Nord. Siden har pensionskassen arbejdet på at omdanne ejendommen til et flerbrugerhus med moderne, bæredygtige kontorlejemål. I dag er ’AKSEN – House of business’ og ejendommens 22.000 kvadratmeter næsten fuldt udlejet, og efterspørgslen har været stor.

”Som bygning byder Vestas tidligere domicil på en række løsninger og faciliteter, som man normalt ikke ser i en kontorbygning. Bygningens akse udgøres eksempelvis af et imponerende atrium med ovenlys, ligesom man som lejer har adgang til bygningens konferencesal til 325 personer. Vi har oplevet stor efterspørgsel på kontorlejemålene og får stadig ugentlige henvendelser om bygningens lejemål og faciliteter,” siger Lars Blaabjerg Christensen, Senior Asset Manager i P+.  

Fokus på bæredygtige løsninger
Da Vestas opførte ejendommen, var det med fokus på bæredygtige løsninger. Bygningen opvarmes af Danmarks største jordvarmeanlæg, ligesom der er installeret både solcellepaneler og solfangeanlæg, der producerer elektricitet og varmt vand. Det betyder, at bygningen bruger under halvt så meget energi som en almindelig kontorbygning af samme størrelse. Som konsekvens fik ejendommen i sin tid tildelt den højest mulige energimærkning.

”Vestas tanker i forbindelse med opførslen af bygningen har resulteret i nogle helt unikke løsninger. De mange bæredygtige elementer gav os det bedst mulige udgangspunkt for at udvikle ejendommen fra domicil til flerbrugerhus med moderne kontorlejemål i respekt for bygningens oprindelige kvaliteter og fokus på bæredygtige løsninger,” forklarer Lars Blaabjerg Christensen.     

Restaffald fra kaffebønner får nyt liv som reception
I forbindelse med omdannelse af ejendommen til kontorlejemål har P+ blandt andet haft stort fokus på genbrug af eksisterende materialer. Eksempelvis er skillevægge og interiør blevet tilpasset og genbrugt i stor stil, ligesom nybyg i størst muligt omfang bliver udført med udgangspunkt i eksisterende eller genbrugte materialer.

”For at understøtte genbrugstanken har vi valgt at opføre den nye reception og receptionsmiljøet i genbrugsmaterialer. Bordpladerne forventer vi vil bestå af restaffald fra skallen af kaffebønner, mens store dele af interiøret bliver skabt med udgangspunkt i deponerede materialer,” siger Lars Blaabjerg Christensen.

Derudover har P+ været meget opsøgende på at finde energibesparende løsninger i driften af bygningen, så eksempelvis udskiftning af tekniske installationer ofte bidrager til at sænke bygningens samlede energiforbrug yderligere.

”Vores ønske om at skabe moderne bæredygtige kontorlejemål stiller både krav til, hvordan vi skal håndtere driften og udviklingen af ejendommen. Men den store interesse og efterspørgsel bekræfter os i, at der er et investeringsmæssigt potentiale i energirigtige og bæredygtige lejemål,” siger Lars Blaabjerg Christensen.

Mere fra P+, Pensionskassen for Akademikere

P+, Pensionskassen for Akademikere

https://www.pplus.dk/

  • Dirch Passers Allé 76 2000 Frederiksberg

"Vi arbejder for at skabe det størst mulige afkast til vores medlemmer og samtidig være en ansvarlig investor. Det sikrer vi gennem en risikobaseret investeringsstrategi og en effektivt drevet organisation."— Søren Kolbye Sørensen, adm. direktør i P+.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere