Stryhns vinker farvel til buræg
Fødevareproducenten Stryhns bandlyser nu buræg i produktionen og overgår til frilandsæg.
Flere og flere fødevarevirksomheder er med tiden begyndt at fjerne buræg enten fra hylderne eller fra produktionen. Nu er burægs-forbuddet kommet til fødevareproducenten Stryhns, som blandt andet producerer salater, dressinger og leverpostej. Det skriver Food Supply.
Læs også: Lidl tager buræg af hylderne i alle kædens 98 butikker
Således overgår Stryhns, som har fabrik i Gråsten i Sønderjylland, til udelukkende at anvende æg fra frilandshøns. Beslutningen får betydning for stort set alle varer, som fødevarevirksomheden producerer, da æg er en af hovedingredienserne i mange af varerne.
Ansvar for dyrevelfærd
Ifølge Stryhns martingdirektør, Lars Bo Sthaalros Christiansen, er afskaffelsen af buræg et led i virksomhedens strategi om i endnu højere grad at tage ansvar for dyrevelfærd.
”Det er et helt naturligt skridt for os at tage, at vi som en stor industriel aftager af æg ønsker at tage ansvar for, at de æg, vi anvender i vores produktion, er skabt under ordentlige forhold. Vi ser en tendens til, at flere og flere forbrugere fravælger buræg. Vi har derfor vurderet, at tiden er moden til, at vi fjerner buræggene i vores produktion”, siger Lars Bo Sthaalros Christiansen.
Læs også: Dansk Supermarked indgår samarbejde med Dyrenes Beskyttelse
I februar i år valgte Stryhns at erstatte brugen af palmekerneolie med kokosolie.
- KLZ