15.07.2016  |  Supply chain

Stryhns vinker farvel til buræg

Fødevareproducenten Stryhns bandlyser nu buræg i produktionen og overgår til frilandsæg.

Flere og flere fødevarevirksomheder er med tiden begyndt at fjerne buræg enten fra hylderne eller fra produktionen. Nu er burægs-forbuddet kommet til fødevareproducenten Stryhns, som blandt andet producerer salater, dressinger og leverpostej. Det skriver Food Supply.

Læs også: Lidl tager buræg af hylderne i alle kædens 98 butikker

Således overgår Stryhns, som har fabrik i Gråsten i Sønderjylland, til udelukkende at anvende æg fra frilandshøns. Beslutningen får betydning for stort set alle varer, som fødevarevirksomheden producerer, da æg er en af hovedingredienserne i mange af varerne.

Ansvar for dyrevelfærd
Ifølge Stryhns martingdirektør, Lars Bo Sthaalros Christiansen, er afskaffelsen af buræg et led i virksomhedens strategi om i endnu højere grad at tage ansvar for dyrevelfærd.

”Det er et helt naturligt skridt for os at tage, at vi som en stor industriel aftager af æg ønsker at tage ansvar for, at de æg, vi anvender i vores produktion, er skabt under ordentlige forhold. Vi ser en tendens til, at flere og flere forbrugere fravælger buræg. Vi har derfor vurderet, at tiden er moden til, at vi fjerner buræggene i vores produktion”, siger Lars Bo Sthaalros Christiansen.

Læs også: Dansk Supermarked indgår samarbejde med Dyrenes Beskyttelse

I februar i år valgte Stryhns at erstatte brugen af palmekerneolie med kokosolie.

- KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere