05.09.2012  |  Strategi & ledelse

Supermarkeder i unikt fremstød for bæredygtige fisk

Hovedparten af landets supermarkeder sætter i denne uge fokus på bæredygtige fisk med en stor, fælles kampagne for MSC-mærket. Den danske kampagne er unik, fordi næsten alle konkurrerende kæder er med.

Når de danske forbrugere handler i supermarkedet i denne uge, vil de møde kampagnen ”De blå fisk”, som skal fremme salget af bæredygtige fisk, der bærer det blå MSC-mærke.

Om MSC-kampagnen

  • Coop (SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, LokalBrugsen, Kvickly, Irma og Fakta), Dansk Supermarked (Netto, Føtex og Bilka) og SuperGros (SuperBest, Spar og Kiwi), der til sammen dækker over 2400 butikker landet over, er gået sammen med Danske Fiskeres Producent Organisation (DFPO) og MSC om kampagnen "De blå fisk" i de danske supermarkeder.
  • Royal Greenland, Nordic Seafood, Thorfisk (Norway Seafoods), Glyngøre, Amanda Seafoods, Emborg (Uhrenholdt), Skagerak Pelagig A/S og Bornholms har sammen med DFPO støttet den landsdækkende outdoor-kampagne, der i uge 36 kan ses over hele landet.


 

Kampagnen kan ses i supermarkederne, på outdoorplakater og i tilbudsaviserne. Både Coop, Dansk Supermarked samt Supergros deltager, og dermed er stort set alle danske supermarkeder med i fremstødet.

Læs også: Miljømærke sikrer flere fisk i havene

Den brede tilslutning er ifølge MSC-mærkets kampagnekoordinator, Karoline Rahbek, ganske unik. MSC-mærket har kørt 30 lignende kampagner i andre lande, og Danmark er det land, hvor der er klart den største tilslutning blandt supermarkederne:

Forbrugere tænker bæredygtigt
”Der plejer kun at være én supermarkedskæde med. Så det er meget positivt, at supermarkedskæderne står så stærkt sammen her i Danmark,” siger Karoline Rahbek til csr.dk.

Hun vurderer, at det er den generelle fokus på bæredygtighed i Danmark, der gør udslaget.

”Danskerne går meget op i økologi, bæredygtighed og etisk handel, så der eksisterer et marked for den her slags produkter i forvejen. Derudover stiger antallet af MSC-certificerede fiskerier, så det er blevet nemmere for supermarkederne at præsentere de bæredygtige produkter for forbrugerne,” siger Karoline Rahbek og understreger at Danmark i øjeblikket er det MSC-marked, der vokser hurtigst.

Spørger i butikkerne
Hos Coop mærker man direkte, at forbrugerne spørger om de MSC-certificerede produkter ude i butikkerne.

”Kunderne spørger i stigende grad efter bæredygtige fisk og skaldyr ude i butikkerne. Derfor går vi nu sammen om at gøre det endnu nemmere at finde frem til de miljøvenlige alternativer. MSC-mærket er en effektiv måde at tage ansvar for havmiljøet på, når der er fisk på indkøbssedlen,” siger Sascha Amarasinha, der er kommunikations- og CSR-direktør i Coop.

Læs også: Miljømærkede fisk kontrolleres med DNA-tests

Kendskabet er lille
En ny undersøgelse viser, at 35 procent af danskerne genkender det blå MSC-logo med fisken og fluebenet, men kun syv procent ved, at mærket står for bæredygtigt fiskeri.

Derfor er målet med kampagnen at fremme antallet af MSC-produkter og kendskabet til det blå mærke. Karoline Rahbek mener, at der er gode chancer for at nå målet. Efter en lignende kampagne i Sverige steg salget af MSC-certificerede produkter nemlig med mellem 200 og 500 procent i de efterfølgende uger.

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere