04.09.2012  |  Strategi & ledelse

Svanen blandt verdens mest kendte miljømærker

Svanen og EU Ecolabel er blandt de ti bedst kendte miljømærker og certificeringer i hele verden, viser en ny rapport.

Det nordiske miljømærke Svanen og EU Ecolabel er blandt de ti bedst kendte miljømærker og certificeringer i hele verden.

Det fremgår af en ny rapport 'Reviewing the Adoption of Ecolabels by Firms' fra den anerkendte uddannelsesinstitution IMD Business School. Skolen har spurgt internationale virksomhedsledere, som deltager i IMD's kurser i strategisk virksomhedsledelse.

Inspirerer andre mærker
Svanen og EU Ecolabel endte blandt de ti bedste når det gælder spontant kendskab, det vil sige kendskab til mærket uden at den adspurgte er blevet præsenteret for forskellige mærker. Svanen fremhæves sammen med Der Blaue Engel (Tyskland) som en inspirerende pioner for andre mærker.

Læs også: Markant flere misbruger Svanen og Blomsten

Svanens og Der Blaue Engels krav har især påvirket kriterierne for offentlige indkøb. Det fremgår af de dybdeinterview og webundersøgelser (1.052 svar) som IMD har indsamlet.

Eksporteres til Sydamerika
Det nordiske miljømærke Svanen kan snart være ved at lette og flyve sydpå – hele vejen til Sydamerika.

Nordisk Ministerråd har netop taget initiativ til et samarbejde med FN's Miljøprogram (UNEP) med henblik på, at Chile, Argentina, Brasilien, Paraguay og Uruguay kan skabe et miljømærke med inspiration fra de nordiske lande.

-LA

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere