Syv EU-lande forlanger større klimaindsats fra unionen

Syv af EU’s medlemslande stiller nu krav til unionen om at hæve ambitionerne forud for COP24. De kræver en klimaindsats, der kan holde temperaturstigningen under 1,5 grader.

Den globale opvarmning har oversteget en grad de seneste år. De syv EU-lande vil have unionen og dets medlemmer til at skrue ambitionsniveauet op. Der skal udarbejdes en holdbar strategi for, hvordan temperaturstigningen holdes nede på 1,5 grader. Arkivfoto..

30.04.2018

CSR.dk

EU skal yde en større indsats for at den globale opvarmning ikke oversigter 1,5 grader. Lige nu lyder den officielle målsætning på to grader, men det er ikke godt nok. Sådan lyder opfordringen i en erklæring fra syv EU-lande forud for klimaforhandlingerne i Bohn om få dage. Danmark er ikke blandt de syv lande, der forlanger et højere ambitionsniveau i kampen for at mindske de menneskeskabte klimaforandringer.

Repræsentanter fra landene Luxembourg, Sverige, Tyskland, Frankrig, Finland, Portugal og Holland mødtes tidsnok til at diskutere en langsigtet strategi inden klimatræffet i Bohn, der fungerer som vigtig optakt til næste FN-topmøde, COP24, i Polen til efteråret.

Læs også: Regeringen: Grønne investeringer skal op i gear

”Videnskaben fortæller os, at vi kun har få år til at gøre en mærkbar indsats for at undgå de mest ødelæggende konsekvenser af klimaforandringer”, siger Eva Svedling, statssekretær i det svenske statsministerie.

I de seneste år har den globale opvarmning oversteget en grad. Og nyere undersøgelser viser, at der skal tages drastiske midler i brug, hvis stigningen skal holdes under 1,5 grader.

Klimaplanen skal til eftersyn
Sverige og de andre seks lande er af den overbevisning, at EU bør revurdere den nuværende klimaplan, der sigter mod at holde den globale opvarmning under to grader. Selvom der i den såkaldte Paris-aftale indgår et spinkelt håb om at begrænse den til 1,5 grad. Og skal det lykkes, bliver alle lande nødt til at kigge indad. Ifølge de syv EU-lande betyder det, at hvert enkelt land må præsentere en strategi for, hvilke tiltag de vil implementere for at holde temperaturstigningen nede.

”Sverige har indført modige nationale klimamål, herunder et mål om at have en netto-udledning af drivhusgasser på nul i 2050 eller endda tidligere, hvis videnskaben viser, at det er nødvendigt”, forklarer Eva Svedling.

Læs også: IMO klar med ny klimaaftale for fremtidens skibsfart

Alle EU’s medlemslande har allerede anmodet EU-kommissionen om en langsigtet klimastrategi inden foråret 2019. De syv lande efterlyser nu en dybdegående beskrivelse af, hvordan unionen påtænker at sænke de klimaskadelige udledninger.

Også Climate Action Network, der er en international sammenslutning af klimaorganisationer, mener, at der skal en større indsats til.

”Vi opfordrer alle europæiske lande til at deltage i denne koalition, gøre Paris-aftalen til virkelighed og sørge for, at EU-politikker er i overensstemmelse med en begrænsning af temperaturstigningen på 1,5 grader. Det udkast til en langsigtet klimastrategi, der skal offentliggøres indenfor et år er det perfekte tidspunkt at gå langt videre end de nuværende forpligtelser”, siger Wendel Trio, formand for netværkets europæiske afdeling.

- EST
 

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

08.11.2024CSR.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

08.11.2024CSR.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

06.11.2024CSR.dk

Imponerende reduktion i udledninger i EU i 2023

06.11.2024DEN DANSKE NATURFOND

Sponseret

Vi kan løfte mere natur sammen, end vi tror

05.11.2024Plastic Change

Sponseret

Plastic Change bliver partner i europæisk projekt for at reducere affald

04.11.2024CSR.dk

Historisk lavt kulforbrug og mere vedvarende energi i 2023

04.11.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

04.11.2024Schneider Electric

Sponseret

WEBINAR: TekTalk med live demo af nyt Spacelogic KNX hybridmodul

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtig transformation i praksis

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

11.11.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus