Syv EU-lande forlanger større klimaindsats fra unionen

Syv af EU’s medlemslande stiller nu krav til unionen om at hæve ambitionerne forud for COP24. De kræver en klimaindsats, der kan holde temperaturstigningen under 1,5 grader.

Den globale opvarmning har oversteget en grad de seneste år. De syv EU-lande vil have unionen og dets medlemmer til at skrue ambitionsniveauet op. Der skal udarbejdes en holdbar strategi for, hvordan temperaturstigningen holdes nede på 1,5 grader. Arkivfoto..

30.04.2018

CSR.dk

EU skal yde en større indsats for at den globale opvarmning ikke oversigter 1,5 grader. Lige nu lyder den officielle målsætning på to grader, men det er ikke godt nok. Sådan lyder opfordringen i en erklæring fra syv EU-lande forud for klimaforhandlingerne i Bohn om få dage. Danmark er ikke blandt de syv lande, der forlanger et højere ambitionsniveau i kampen for at mindske de menneskeskabte klimaforandringer.

Repræsentanter fra landene Luxembourg, Sverige, Tyskland, Frankrig, Finland, Portugal og Holland mødtes tidsnok til at diskutere en langsigtet strategi inden klimatræffet i Bohn, der fungerer som vigtig optakt til næste FN-topmøde, COP24, i Polen til efteråret.

Læs også: Regeringen: Grønne investeringer skal op i gear

”Videnskaben fortæller os, at vi kun har få år til at gøre en mærkbar indsats for at undgå de mest ødelæggende konsekvenser af klimaforandringer”, siger Eva Svedling, statssekretær i det svenske statsministerie.

I de seneste år har den globale opvarmning oversteget en grad. Og nyere undersøgelser viser, at der skal tages drastiske midler i brug, hvis stigningen skal holdes under 1,5 grader.

Klimaplanen skal til eftersyn
Sverige og de andre seks lande er af den overbevisning, at EU bør revurdere den nuværende klimaplan, der sigter mod at holde den globale opvarmning under to grader. Selvom der i den såkaldte Paris-aftale indgår et spinkelt håb om at begrænse den til 1,5 grad. Og skal det lykkes, bliver alle lande nødt til at kigge indad. Ifølge de syv EU-lande betyder det, at hvert enkelt land må præsentere en strategi for, hvilke tiltag de vil implementere for at holde temperaturstigningen nede.

”Sverige har indført modige nationale klimamål, herunder et mål om at have en netto-udledning af drivhusgasser på nul i 2050 eller endda tidligere, hvis videnskaben viser, at det er nødvendigt”, forklarer Eva Svedling.

Læs også: IMO klar med ny klimaaftale for fremtidens skibsfart

Alle EU’s medlemslande har allerede anmodet EU-kommissionen om en langsigtet klimastrategi inden foråret 2019. De syv lande efterlyser nu en dybdegående beskrivelse af, hvordan unionen påtænker at sænke de klimaskadelige udledninger.

Også Climate Action Network, der er en international sammenslutning af klimaorganisationer, mener, at der skal en større indsats til.

”Vi opfordrer alle europæiske lande til at deltage i denne koalition, gøre Paris-aftalen til virkelighed og sørge for, at EU-politikker er i overensstemmelse med en begrænsning af temperaturstigningen på 1,5 grader. Det udkast til en langsigtet klimastrategi, der skal offentliggøres indenfor et år er det perfekte tidspunkt at gå langt videre end de nuværende forpligtelser”, siger Wendel Trio, formand for netværkets europæiske afdeling.

- EST
 

ista Danmark A/S

Sponseret

Få overblik over energiforbruget og giv et bidrag til miljøet

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

21.01.2025CSR.dk

Danske kantiner går forrest i udviklingen mod en grønnere kost

20.01.2025ista Danmark A/S

Sponseret

Få overblik over energiforbruget og giv et bidrag til miljøet

17.01.2025ØNSK ApS

Sponseret

“Bøtter der batter!”: et kig på ØNSKs cirkulære kaffeløsning

17.01.2025CSR.dk

Endelig afskaffes prisloftet på overskudsvarme

17.01.2025CSR.dk

Regenerativt landbrug: Udfordringer og potentialer

16.01.2025Atea Danmark A/S

Sponseret

Brd. Klee A/S fik med hjælp fra Ateas Customer Experience-team (CX) mindsket CO2-aftryk og sikret ansvarlig håndtering af udtjent it-udstyr

15.01.2025NRGreen ApS

Sponseret

Hørkram tager ambitiøse skridt mod en grøn omstilling

15.01.2025CSR.dk

Tøjretur fører til massive mængder affald

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. ESG-rapportering er jeres måde som virksomhed til at redegøre for arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar. ESG-rapportering er et nødvendigt tiltag I bør forholde jer til, da det kan påvirke jeres omdømme over for fx investorer, kunder og leverandører.

Dato

07.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager – Praktisk mini MBA med certificering - Hybridhold - Forår 2025

Tid til at forbedre ESG og sustainability-indsatsen I virksomheden – eller til at tage næste karriereskridt? Få nyeste viden og praktiske værktøjer til at opgradere din virksomheds ESG- og bæredygtighedsindsats, din egen faglighed og dit CV. Holdstart januar 2025.

Dato

23.01.2025

Tid

09:00

Sted

Kosmopol/KBH + Online

Dakofa
Webinar
Nye krav til håndteringen og forvaltningen af kritiske råstoffer

En ny EU-forordning skal sikre, at affaldsforebyggelse og genanvendelse i højere grad understøtter cirkularitet i EUs forbrug af kritiske råstoffer. Nye produktlister, mærkningskrav, benchmarks, nationale programmer mv. understøtter, at EUs egen forsyning med kritiske råstoffer øges. Webinaret giver et indblik i forordningens krav, tidsplan og de nye muligheder.

Dato

23.01.2025

Tid

13:00

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

27.01.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Virksomhedens klimaregnskab

Er jeres virksomhed C02-neutral? Det er svært at svare på spørgsmålet, hvis ikke din virksomhed har opstillet et klimaregnskab. Det får du styr på med et kursus i klimaregnskaber. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

28.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J