19.12.2016  |  Supply chain

Syv leverandører smidt ud af Bangladesh-akkorden

Akkorden for brand- og bygningssikkerhed i Bangladesh har udelukket syv tøjproducenter fra at levere til de repræsenterede brands pga. dårlige sikkerhedsforhold.

I april 2013 styrede tøjfabrikken Rana Plaza i udkanten af Bangladeshs hovedstad Dhaka sammen i en katastrofe, der kostede 1138 mennesker livet. Siden da har de mange internationale brands, der får produceret tøj i landets enorme tekstilsektor, i større eller mindre grad arbejdet for at forbedre forholdene for de flere millioner fabriksansatte.

Læs også: Branddøre i Bangladesh – H&M kæmper, NGO’er kritiserer

Et af de konkrete initiativer, der blev stablet på benene efter ulykken, er den såkaldte Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh, som har samlet over 200 globale mærkevarer i bestræbelserne på at sikre bedre arbejdsbetingelser på fabrikkerne.

En central opgave for Akkorden er at inspicere de over 1.600 fabrikker, den pt. dækker, påpege fejl og sørge for, at fabriksejerne udbedrer dem, hvis de ikke vil miste Akkordens medlemmer som kunder. Netop det er imidlertid lige sket for syv leverandører, skriver Dansk Mode & Tekstil.

Det drejer sig om i alt 10 fabrikker, der blev inspiceret af uafhængige ingeniører i løbet af 2014. På baggrund af kontrolbesøgene blev der udarbejdet en rapport over mangelfuld brand- og bygningssikkerhed. Leverandørerne har haft to år til at udbedre disse sikkerhedsrisici, men da de ikke har formået at rette op på manglerne, har Akkorden afbrudt samarbejdet med leverandørerne. Dermed har de ikke længere mulighed for at producere varer til virksomheder, der har skrevet under på Akkorden. 

Ifølge tal fra Akkorden er omkring 63 procent af de rapporterede sikkerhedsproblemer blevet udbedret på fabrikkerne i Bangladesh, mens omkring 80 procent af el-relaterede problemer er ordnet. Dog er det kun 15 ud af godt 1.600 Akkord-fabrikker i Bangladesh, der har formået at rette op på samtlige af de rapporterede mangler

Læs også: To nye apps sikrer bæredygtighed i tekstilbranchen

De syv leverandører er Haesong Group (Haesong Corporation Ltd. og Haesong Sweater Ltd.), Tuba Garments Ltd., Rock Knitwears Ltd., Riverside Apparels, MS Attires Ltd., Anam Garments Ltd. og Ashulia Apparels. Hvilke brands de producerer for, fremgår ikke.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere