29.04.2013  |  Supply chain

Tøjeksperten bør betale erstatning til Bangladesh-ofre

Netværket Clean Clothes Campaign mener, at det danske selskab bag Tøjeksperten har et moralsk ansvar for forholdene på den tøjfabrik, der kollapsede i Bangladesh forrige onsdag.

Danske PWT Group, der blandt andet står bag butikskæden Tøjeksperten, bør overveje at betale erstatning til de efterladte og overlevende ofre for den sammenstyrtede tekstilfabrik i Bangladesh, hvor 377 mennesker er døde og flere hundrede fortsat savnes.

Opfordringen kommer fra netværket Clean Clothes Campaign (CCC), der kæmper for bedre vilkår for tekstilarbejdere.

"Man har en moralsk forpligtelse, når man outsourcer ansvaret sammen med produktionen. Hvis man scorer kassen på at få produceret tekstiler i Bangladesh, så er det ikke et urimeligt krav at sige, at så må man også gøre noget for de efterladte", siger Klaus Melvin Jensen, der er CCC’s talsmand i Danmark til epn.dk.  

Nødvendigt med bindende aftaler om sikkerhed
Netværket opfordrer desuden på sin hjemmeside til, at tøjfirmaerne underskriver bindende aftaler med myndigheder, fagforeninger og arbejdsrettighedsgrupper om brand- og bygningssikkerhed.

”Tragedie efter tragedie viser, at den virksomhedskontrollerede overvågning er helt utilstrækkelig”, siger Tessel Pauli fra CCC.  

PWT Group har tidligere til Berlingske Business erkendt, at selskabet i syv-otte år har fået fremstillet skjorter på den sammenstyrtede fabrik, og at PWT Groups indkøbere havde besøgt fabrikken uden at bemærke fabrikkens dårlige stand.

Ifølge epn.dk vil PWT Group ikke forholde sig til en eventuel erstatning på nuværende tidspunkt.

- JKK

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere