16.07.2018  |  Kommunikation

Tech og bæredygtighed - de nye perlevenner

Kombineret repræsenterer teknologi og bæredygtighed en reel mulighed for at Danmark og dansk erhvervsliv kan gøre en positiv forskel i verden og samtidig tjene penge. Årets udgave af 360 Grader Prisen belønner de bedste på området.

Hvis vi ser på Industri 4.0 og alt, hvad der dertil hører af snak om big data, eksponentialitet og transparens, så er det svært, ikke at lade sig begejstre over mulighederne. Informations- og kommunikationsteknologi (IKT) kan styrke ytringsfriheden på måder, hvis mage vi ikke før har set.

Teleinfrastruktur har forbedret adgangen til information, øget levestandarden, bekæmpet epidemier, genforenet flygtningefamilier, uddannet fattige og hjulpet jordemødre. Selvom der også er modsatrettede tendenser såsom overvågning, fake news og ’hate speech’, så er der mange, der deponerer deres optimisme på klodens vegne i de nye teknologiske muligheder.

Det skyldes ikke mindst, at vedtagelsen af FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling i 2015 er i færd med at skabe en bevægelse på tværs af stat, marked og civilsamfund. Bevægelsen er drevet frem af et sprog om bæredygtighed og ansvarlighed, som i stigende grad bliver brugt på tværs af sektorer, brancher og landegrænser.

Læs også: Hæder til gas og græshopper

Kombineret repræsenterer de to tendenser en reel mulighed for Danmark og dansk erhvervsliv for at gøre en positiv forskel i verden ved at levere smarte løsninger på samfundsudfordringer og samtidig tjene penge.

Det er baggrunden for at Dansk Erhverv, Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH), Erhvervsstyrelsen og Green Network den 6. september 2018 for andet år uddeler 360 Grader Prisen.

Prisen sætter fokus på smarte løsninger, der fremmer en bæredygtig udvikling. Det sker ved at nogle danske startups og etablerede virksomheder, der arbejder succesfuldt i krydsfeltet imellem innovation, ny teknologi, digitale løsninger og bæredygtighed kommer frem i lyset.

360 Grader Prisen 2018

Kan din virksomhed koble FN’s Verdensmål, ny teknologi og profitabilitet i praksis? Nominér din virksomhed her.

Vil du gerne opleve seks modige virksomheder og iværksættere pitche deres forretningsidé eller -tiltag live foran en professionel jury, så tilmeld dig konferencen her.

En stærk jury sikrer 360 graders vurdering
De tre bedste forretningstiltag eller idéer i henholdsvis kategorien ’start up’ og ’etableret virksomhed’ vil på dagen skulle pitche deres løsning live foran en jury.

Juryen består i år af blandt andre udviklingsdirektør, Mette Skøt fra Vækstfonden, generalsekretær, Christian Friis Bach fra Dansk Flygtningehjælp og Søren Stig, Impact investor og bestyrelsesmedlem i CIID, og repræsenterer altså både investorer, digitale eksperter og civilsamfund.

Udover adgangen til nysgerrig opmærksomhed fra juryen, præmieres de to bedste løsninger hver med et beløb på 15.000 kr. samt et årspartnerskab eller certificeringsforløb hos Green Network. De bedste cases og eksempler på 360 graders løsninger vil efterfølgende blive gjort tilgængelige af de fire arrangører.

Konkurrencen og prisuddelingen foregår torsdag d. 6 september 2018 kl. 13-17 på Børsen i København.

Artikel produceret i samarbejde med Dansk Erhverv.

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere