29.10.2015  |  Supply chain

Tekstilindustrien: tid til flere konkrete forbedringer, færre undersøgelser

33 virksomheder og organisationer i tekstilindustrien vil udarbejde en fælles standard for vurdering af sociale og arbejdstagerforhold hos deres leverandører. Bestseller og IC Group deltager i arbejdet.

Som den seneste måneds diskussion af sikkerhedsforholdene hos H&M’s leverandører i Bangladesh har peget på, er supply chain management af arbejdsvilkårene i tekstilindustrien i bedste fald ulige fordelt og forsinkede. 

Det ved tekstilindustriens parter tilsyneladende godt. For med deres nye initiative kaldet ”The Social and Labor Convergence Project”, erkender man i den udsendte erklæring, at der er behov for noget nyt. Initativet lanceredes d. 20. oktober 2015. 

Læs også: 25 millioner kroner til tekstilarbejdere og teplukkere

En milliard som kunne bruges bedre
I løbet af de 20 år, tekstilbranchen har arbejdet med social ansvarlighed hos deres leverandører, er der opstået auditeringstræthed hos disse. Man erkender samtidig, at de mange ressourcer der bliver brugt på audits – i Kina alene vurderes det til at være omkring 1 milliard dollar om året - nok kunne føre til flere forbedringer, hvis nogle flere af pengene blev brugt på, nå ja, forbedringer.

De overordnede målsætninger for arbejdet er at skabe bedre gennemsigtighed, at flytte ressourcer fra evalueringer til bedre præstationer og at forbedre tekstilbranchens påvirkning af sociale forhold væsentligt.

Læs også: Tekstilbranchen vil mindske miljøaftryk

Fælles standard er vejen frem
Vejen til bedre resultater går ifølge det nye projekt over etableringen af en fælles standard for auditering af sociale og arbejdstagerforhold hos leverandører. Det har et tidligere samarbejde om fastlæggelse af rammebetingelser for miljøpåvirkning i branchen vist. Samtidig har både EU Kommissionen og OECD bedt om at få udviklet en sådan global tilgang til forbedring af arbejdsforholdene i tekstilbranchen.

De 33 initiativtager opfordrer på det kraftigste andre til at deltage i projektet. Både detailhandel, producenter, leverandører, NGOer og auditeringsfirmaer er allerede med i projektet. I projektets første seks måneder vil fokus ligge på afklaring af scope, ønskede resultater og succeskriterier.

-EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere