10.07.2018  |  Samfund

Terrorgruppe forbyder engangsplastposer

Den frygtede terroristorganisation Al-Shabab har nedlagt forbud mod brug af engangsposer af plastik i de områder af Somalia, gruppen kontrollerer. ”En trussel mod miljø og dyr”, lyder rationalet.

Omtanke for miljø og dyreliv er ikke normalt det, man forbinder med terrororganisationer i udviklingslande, men det er ikke desto mindre det, gruppen Al-Shabab, der primært opererer i Somalia, tilsyneladende udviser med et nyt forbud, skriver New York Times.

Læs også: Det handler om meget mere end plastikposer

Denne gang er det ikke, som avisen bemærker, mod musik, biografer, parabolantenner eller humanitære organisationer, men derimod engangsposer af plastik. Beboere i de områder, gruppen kontrollerer, må ikke længere bruge plastposer af respekt for miljøet.

Udmeldingen blev publiceret på en somalisk hjemmeside, man mener bliver styret af Al-Shabab. I en lydfil på sitet siger terrorgruppens guvernør i Jubaland-regionen, Mohammed Abu Abdullah, at plastikposer ”udgør en alvorlig trussel mod såvel mennesker som dyr”.

Hvordan den nye regel vil blive håndhævet, melder historien ikke noget om, men som såvel BBC som andre lakonisk bemærker, så plejer gruppens befalinger at blive fulgt på grund af deres tendens til at hugge diverse kropsdele af folk, der ikke makker ret.

Den nye antiplastik-politik er også blevet bemærket på de sociale medier, skriver NY Times, hvor folk gør sig morsomme over det mildest talt absurde i, at en gruppe, der jævnligt bomber, snigmyrder og torturerer uskyldige mennesker, tænker på miljø og sundhed med et forbud mod plastikposer.

Det er i øvrigt ikke første gang, terrorister udviser bekymring for verden omkring dem. Ifølge Times of Israel omfattede de mange dokumenter, der blev fundet i forbindelse med aktionen mod Osama Bin Ladens skjulested i 2011 blandt et brev, der opfordrer USA’s daværende præsident, Barack Obama, til at bekæmpe de ”katastrofale” klimaforandringer og ”redde menneskeheden”, som Reuters rapporterede.

Læs også: Hollandsk supermarked får verdens første plastikfrie afdeling

Og i 2014 foreslog en gruppe jihadister i Californien at opkræve et gebyr på 10 cent (ca. 60 øre) fra folk, der ikke selv har en genanvendelig pose med i supermarkedet. Nu går Al-Shabab altså et skridt videre, i hvert fald på ’hjemmemarkedet’. Om forbuddet mod humanitært arbejde stadig fastholdes, trods den nye kurs, vil tiden vise.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere