18.04.2017  |  Klima, miljø og energi

Teslas lastbil nærmer sig

Til september løfter amerikanske Tesla sløret for sin kommende lastbil, Tesla Semi. Det er småt med detaljer om vognen, men forventningen er, at den foruden miljøvenlig vil være selvkørende på et højt niveau.

At den amerikanske elbilgigant Tesla, der er blevet USA's mest værdifulde bilproducent, barsler med en bred vifte af projekter under paraplyen bæredygtig transport og energi er ikke nogen nyhed i sig selv. Mere interessant er det imidlertid, at der nu er kommet en mere konkret tidshorisont på den del af strategien, der handler om vejgodstransport.

Teslastifter Elon Musk tweetede lastbilnyheden i torsdags.

Det skete i sidste uge, at Teslastifteren Elon Musk tweetede at selskabet vil afsløre sin lastbil, Tesla Semi, til september, og at holdet omkring har ”gjort et fantastisk stykke arbejde”, der er ”seriøst næste skridt”.

Specielt den sidste linje har sat gang i spekulationerne omkring lastbilens egenskaber. Udover at den selvfølgelig vil være 100 procent elektrisk og dermed emissionsfri, så er det nemlig småt med detaljer omkring vognen, og derfor gætter analytikerne på, at Musk hentyder til lastbilens evner som selvkørende.

Læs også: Deutsche Post udvikler elektrisk bil

”Det er i hvert fald en semi-autonom lastbil”, siger analytikeren Ben Kallo fra Robert W. Baird & Co., til Bloomberg, og tilføjer at ”Det vigtige her er at mens alle er fokuserede på den nye Model 3 [Teslas kommende, billigere personbil, red.], er der mange andre projekter i gang hos Tesla”.

Tesla selv har afvist at kommentere på Musks tweet. Selskabets aktiekurs steg imidlertid med 2,4 procent oven på annonceringen, og værdisatte dermed Tesla Inc. til lige knap 50 mia. dollars (godt 350 mia. kr.). For nylig var selskabet endda mere værd end den snart 100 år gamle mastodont General Motors, ligesom Ford er distanceret med omkring $5 mia.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere