24.08.2017  |  Klima, miljø og energi

Tilskud til sol- og vindkraft giver færre dødsfald i USA

Der er mange gode grunde til at investere i sol- og vindkraft. I USA har det f.eks. vist sig, at en sådan investering kan reducere den traditionel energiproduktions skadelige virkninger på mennesker.

Vil man reducere de skadelige virkninger fra traditionel energiproduktion som kul og gas, har tilskud til sol- og vindkraft vist sig at være en rigtig god forretning, vurderer et nyt studie fra Lawrence Berkeley National Laboratory i Californien.

Her har man undersøgt, hvor meget sol- og vindkraft egentlig har reduceret emissionen af SO2, NOx, partikler og CO2 i årene mellem 2007 og 2015, skriver Ingeniøren.dk. Derudover har man undersøgt, hvordan emissionerne har ændret sig i USA rent geografisk.

Resultaterne af undersøgelsen viser blandt andet, at reduktionen af SO2, NOx og partikler har betydet 7.000 færre dødsfald. Sammen med andre sundhedsudgifter, der kan knyttes til emissionerne, har det betydet, at man har opnået en samlet besparelse på hvad der svarer til cirka 375 milliarder kroner.

Læs også: Nestlé oplever succes i kamp mod ungdomsarbejdsløshed

Forskerne bag vurderer dog, at man skal tage tallene med gran salt, da de er forbundet med en stor usikkerhed. Det skyldes blandt andet, at antallet af døde kan variere fra 3.000 til 12.700, og at CO2-reduktionens betydning kan ligge fra cirka 33 til 675 milliarder dollars.

Værdi af sol- og vindkraft varierer
Hvis det samlede tal på 88 milliarder for henholdsvis dødsfald og reduktion i CO2 tages for gode varer, svarer det ifølge studiet til, hvad amerikanerne har betalt i tilskud til sol- og vindkraft i den tilsvarende periode.

Men hvor tilskuddet i hele perioden har været en fast værdi over hele landet, så viser beregningerne, at værdien af ny sol- og vindkraft varierer fra stat til stat, skriver Ingeniøren.

For eksempel vil det ikke have stor betydning for luftkvaliteten, hvis der bygges mere vedvarende energi i Californien. Her vil sol og vind fortrinsvis erstatte gaskraft, som i forvejen forurener meget lidt med SO2, NOx og partikler.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere