24.09.2020  |  Medarbejder

Topchef beder medarbejdere komme til ham om sexisme

Mærsks Søren Skou stiller sig selv til rådighed for henvendelser fra de 70.000 ansatte i shipping- og logistikkoncernen.

Børsen fortæller i denne uge, at Søren Skou, Mærsks administrerende direktør, har sendt et brev til virksomhedens mere end 70.000 medarbejdere, hvor han opfordrer til, at de råber op, hvis de selv har været udsat for eller været vidner til sexisme.

Topchefen forklarer, at det kan være upassende opførsel på arbejdspladsen, chikane eller diskrimination, og han siger, at det kan meldes til enten medarbejderens nærmeste chef eller til en af medlemmerne af direktionen, eller man kan gå til HR eller bruge den anonyme whistleblower-ordningen. Han sætter trumf på ved at erklære, at man også er velkommen til at gå direkte til ham. 

Mailen er inspireret af den forsatte debat om sexisme på arbejdspladsen, som i de seneste uger har fået en ny opblusning i Danmark. Men Søren Skou understreger, at det betyder meget for ham personligt. 

"Folkene i A.P. Møller-Mærsk er grundlaget for vores succes. Det er derfor, en af vores kerneværdier er “vores ansatte – det rigtige miljø for de rigtige mennesker.” Personligt mener jeg, at det rigtige miljø er et miljø, hvor chikane ikke finder sted, og hvor de rigtige mennesker ikke chikanerer, mobber eller diskriminerer deres kolleger. Vi har alle et ansvar for at skabe en inkluderende kultur, der er fri for diskrimination, chikane og mobning. Lad os bruge dette historiske øjeblik til at reflektere, lytte til hinanden og sammen sikre, at vi passer på os selv og vores kolleger ved at stå sammen mod chikane,” skriver han i brevet.

Hverken i brevet eller andre steder har Mærsk kommunikeret om der er eller tidligere har været problemer med sexisme og negativ forskelsbehandling i virksomhedens kontorer, som er fordelt over hele verden. 

- EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere