20.04.2017  |  Klima, miljø og energi

Toyota vil skabe nulemissionslastbiler

I går kunne bilproducenten Toyota afsløre et nyt projekt kaldet Project Portal, der skal hjælpe med at udvide anvendelsen af nulemissions brændselscelleteknologi.

I går kunne Toyota Motor North America, Inc. (TMNA) afsløre et nyt projekt kaldet ”Project Portal” – et brændselscellesystem med brint, der er designet til store lastbiler i havnene i Los Angeles og Long Beach.

Hermed imødekommer bilproducenten et ønske fra havneembedsmænd og repræsentanter fra California Air Ressources Board (CARB) og California Energy Commission (CEC), der med deres Clean Air Action Plan vil reducere skadelige udledninger yderligere i de to havne.

Læs også: Hydrogen i den tunge trafik

Samtidig ønsker parterne at foretage en forundersøgelse af de muligheder, der kan være med brændselscelleteknologi i andre store lastbiler.

"Som de gjorde med Prius og Mirai, tager Toyota et spring i teknologiens fremtid. Og vi håber, at mange vil følge efter”, siger formand for CARB, Mary D. Nichols.

”Hos CARB følger vi udviklingen af undersøgelsen med interesse, da vi gerne vil være med til at udvikle det bedste miks af regler og incitamenter til hurtigt at udvide markedet med de mest rene og effektive store lastbiler”, siger hun.

Vil nå ud til andre industrier
Hos Toyota er Project Portal det næste skridt i en indsats for at udvide anvendelsen af nulemissions brændselscelleteknologi, der kan være gavnlig i en bred vifte af industrier.

En lastbil med nulemissions brændselscelleteknologi kan generere mere end 670 hestekræfter, og den anslåede rækkevidde ca. 320 kilometer per tank ved normale transportaktiviteter.

Læs også: Fornuftige forventninger til fremtidens grønne lastbiler

Procejt Portal udgør kun en del af Toyotas løbende engagement i brændselscelleteknologien og potentialet i et muligt brint-samfund.

Bilproducenten arbejder også med at udvide Californiens hydrogeninvesteringsinfrastruktur, herunder gennem det nyligt annoncerede partnerskab med Shell, hvor man vil øge antallet af brændstoftankstationer i staten.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere