04.04.2016  |  Klima, miljø og energi

Træfiberisolering er nu C2C certificeret

Indhold fra partner Hvad er dette?

Danske KKS-Woodfiber og Vugge til Vugge bag Cradle to Cradle certificering af svensk træfiberisolering

Konsulentfirmaet Vugge til Vugge har netop afsluttet sin første Cradle to Cradle (C2C) certificering i Sverige. 

Woodfibre – Träfiberisolering AB modtog kort før påske 2016 certifikatet for deres træfiberisolering. Det er dermed kommet i et eksklusivt selskab med ganske få isoleringsmaterialer, der er Cradle to Cradle certificeret. 

Læs også: Vugge til Vugge nu i Sverige

Certificering efter pres fra dansk forhandler

Baggrunden er ret unik. Det er nemlig den danske forhandler af produktet (under private label mærket KKS-Woodfiber), der har presset den svenske producent til certificeringen. 

Læs også: Ni Cradle to Cradle certifikater til Egetæpper

KKS Danmark ApS fra Kalundborg fik forhandlingen af KKS-Woodfiber på plads sidste år, og direktøren Henrik Andreasen insisterede på, at produktet skulle Cradle to Cradle certificeres.

- Til at starte med var de ikke så interesserede i Sverige. Men vi ville have det certificeret for at distancere os fra andre isoleringsmaterialer. Mineraluldsbranchen har i mange år stillet spørgsmålstegn ved, hvad der er af kemi i alternative isoleringsmaterialer. Det kan vi imødegå med vores certificering og den dokumentation, der følger af det, fortæller Henrik Andreasen.

Den danske forhandler betaler for certificeringen

Faktisk er det også KKS Danmark, der har finansieret certificeringen. Henrik Andreasen har desuden stået for en stor del af arbejdet med at indhente dokumentation sammen med Vugge til Vugge.

- Det er en stor investering for os, men vi tror på, at det vil få vores salg til at stige, siger Henrik Andreasen.

Den svenske producent troede i begyndelsen, at certificeringen var et generelt dansk krav. Han fandt først sidst i processen ud af, hvad han faktisk kan bruge certificeringen til.

- Det gik pludselig op for ham, at han kan bruge det i sin markedsføring. Den vinkel havde han ikke lige set, griner Henrik Andreasen.

Læs også: Lettere at få C2C certifikat – på dansk

C2C gør det lettere at overbevise kunderne

KKS-Woodfibers kunder er isolatører. De er begejstrede for certificeringen.

- De kan også bruge det i deres markedsføring. Med Cradle to Cradle certificeringen er det lettere at overbevise slutbrugeren om, at vores produkt er miljørigtigt. Både de private kunder, offentlige kunder og boligforeninger, forklarer Henrik Andreasen.

En tjenestebolig på Amalienborg er den første bygning, der er blevet isoleret med det C2C certificerede materiale, og helt aktuelt er der isolering på vej til en skole og nogle husbåde på Bornholm.

Det er lidt overraskende for Henrik selv, at han skulle blive fortaler for at certificere et produkt. Han er nemlig ikke meget for certificeringer som sådan.

- Jeg synes jo, produkterne taler for sig selv, men Cradle to Cradle er en meget seriøs certificering, fordi det kommer hele vejen rundt om de bæredygtige aspekter. Desuden forpligter man sig til at vedligeholde certificeringen og udvikle produktet, siger han.

Læs også: Nyt tag designet til cirkulær økonomi

Fugtregulerende og åndbart

KKS-Woodfiber er, ud over at være et bæredygtigt og genanvendeligt materiale, også fugtregulerende. Derfor er der ikke brug for dampspærre i konstruktionen, men blot en dampbremse, og det gør hele byggeriet mere åndbart og sundt at opholde sig i. Desuden bidrager materialet positivt til CO2 regnskabet.

KKS-Woodfiber og Woodfibre Träfiberisolering AB er indtil videre C2C certificeret på bronzeniveau. Du kan se, hvilke andre byggematerialer, der er certificeret i Cradle to Cradle Products Innovation Institute's database

_____________________________
FAKTA OM C2C CERTIFICERING:

Vugge til Vugge er det eneste firma i Norden, der er akkrediteret vurderingsorgan for det uafhængige non-profit Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Instituttet administrerer og udsteder Cradle to Cradle certifikater. Certificering sker ud fra en vurdering af fem parametre: Materialesundhed, genanvendelighed, brug af vedvarende energi, håndtering af vand og social ansvarlighed. Læs mere om reglerne for certificering
 

Mere fra Vugge til Vugge ApS

Vugge til Vugge ApS

www.vuggetilvugge.dk

Vugge til Vugge ApS er erfarne rådgivere i Cradle to Cradle og cirkulær økonomi. Vi hjælper virksomheder med at udvikle grønne forretningsmodeller samt certificere og designe produkter med det fokus at gøre bæredygtige løsninger til indbringende forretning for vores kunder. Samtidig bringer det os tættere på en ren verden uden spild. Se vores store samling af kundecases.Cradle to Cr…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere