17.02.2021  |  Klima, miljø og energi

Trekantområdet vil være Nordeuropas fyrtårn indenfor produktion af grønne brændstoffer

I Trekantområdet har man en ambition om, at skabe et Power-to-X produktionsanlæg i kommerciel størrelse. Det vil ikke alene gavne den grønne omstilling, men også skabe jobs, vækst og eksport, siger Vejles borgmester.

Trekantområdet vil være Nordeuropas fyrtårn indenfor produktion af grønne brændstoffer i løbet af de kommende fem år. Sådan skriver FredericiaAvisen.

”I Trekantområdet har vi alle forudsætninger for at blive internationalt førende på Power-to-X, som er den teknologi, hvor man omdanner grøn strøm til grøn brint og grønne brændstoffer: Vi har virksomheder med unikke brintløsninger og produktionsteknologier, vi har specialkompetencer i virksomhederne, og vi har en perfekt infrastruktur, hvor både det nationale elnet, det nationale gasnet og det regionale fjernvarmenet mødes", siger Jørgen Nielsen, der er direktør for Trekantområdets Varmetransmissionsselskab, der er en af initiativtagerne til samarbejdet imellem en række store energivirksomheder og de syv kommuner i Trekantområdet.

Læs også: De første storskala Power-to-X anlæg bør kunne stå klar i 2030

Efterspørgslen på grønne brændstoffer som som metan, metanol, ammoniak og grøn brint er stadig lille, men Jørgen Nielsen vurderer, at det ændrer sig så snart kapaciteten øges og prisen dermed nedbringes.

Et kommercielt levedygtigt Power-to-X produktionsanlæg vil kræve en investering på et trecifret millionbeløb. Et projektsekretariat skal udarbejde projektansøgninger til europæiske puljer til grøn omstilling og relevante danske fonde.

Et anlæg i den kaliber vil ikke alene gavne den grønne omstilling, men også skabe jobs, vækst og eksport, understreger Vejles borgmester Ejner Christensen.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere