14.09.2023  |  Strategi & ledelse

Undersøgelse: Knap halvdelen af ledere er uenige i virksomhedsstrategien

Hele 46 procent af lederne i en rundspørge fra CBS giver udtryk for, at de er uenige i den strategi, deres virksomhed har vedtaget.

Tiden er præget af usikkerheder. Ruslands krig i Ukraine, inflation og klimakrise er på dagsordenen i danske virksomheder, og derfor er det vigtigt at stå sammen om en klar strategi.

Men tunge ledelsesdilemmaer skaber uenighed på ledelsesgangene, viser en spørgeskemaundersøgelse fra CBS foretaget blandt 670 medlemmer i netværket Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL).

Det skriver Børsen.

Læs også: Tænketank: Rollemodeller resulterer ikke i flere kvindelige ledere

To ud af tre ledere svarer, at deres virksomhed ofte står overfor strategiske dilemmaer – men det er knap halvdelen, der er mere negative end positive over for de implementerede strategier. 40 procent er uenige på enkelte områder.

Og det er chokerende resultater, mener Thomas Ritter, professor i markedsstrategi og forretningsudvikling ved CBS samt en af forfatterne til undersøgelsen.

Han påpeger, at tendensen kan afspejle den stadig mere komplekse tid, vi lever i.

“Alt bliver mere og mere sort-hvidt, og det er svært at navigere i. De beslutninger, du træffer som virksomhed, bliver mere kontroversielle. Før i tiden kunne en forkert strategi betyde, at væksten endte på 9 procent frem for 15 procent. I dag kan det betyde, at du taber et par milliarder eller har hele verden imod dig. Moderne ledelse skal kunne håndtere den type dilemmaer,” siger han til Børsen.

Læs også: Folkemødet: Topledere laver grøn ønskeseddel

I undersøgelsen fortæller de adspurgte ledere også, at de grundlæggende føler sig rustet til at identificere dilemmaer. Til gengæld er det kun halvdelen, der er tilfredse med virksomhedens evne til at kommunikere og implementere dem.

Ifølge Sanna Suvanto-Haarsae, professionelt bestyrelsesmedlem, er det godt med uenighed, så længe det er konstruktivt.

Hun mener nemlig, at konstruktiv uenighed kan give god sparring og værdifulde perspektiver. Uenigheden bliver først ukonstruktiv, når nogle holder fast i egne synspunkter og direkte modarbejder strategien.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere