11.03.2015  |  Strategi & ledelse

Unge og gamle skal sammen skabe grønne jobs

Miljøminister Kirsten Brosbøl sætter gang i pilotprojekter, hvor unge sammen med erfarne akademikere skal skabe grønne jobs og forbedre miljøet.

Et grønt rejsehold bestående af nuværende og tidligere universitetsstuderende på Aalborg Universitet skal sætte gang i den grønne omstilling hos små og mellemstore virksomheder i Nordjylland.

Rejseholdet er bare et af de fire pilotprojekter, som miljøminister Kirsten Brosbøl nu sætter i gang sammen med Enhedslisten, hvor unge akademikere i samarbejde med erfarne ældre skal løse miljøproblemer og skabe nye grønne jobs.

”Det er første gang, at vi får unge og ældre til at samarbejde om grøn omstilling. Med en fælles indsats kan de hjælpe mindre virksomheder med at få mere ud af mindre. For eksempel kan en restaurant få hjælp til at minimere madspildet, eller en vognmandsvirksomhed kan få hjælp til at spare penge ved at bruge mindre benzin. Pilotprojekterne gør det muligt at prøve nogle gode ideer af i virkeligheden og kan samtidig skabe flere grønne jobs”, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Pilotprojekter
Projekterne sættes i gang på baggrund af en aftale mellem regeringen og Enhedslisten. Miljøstyrelsen modtog i alt 20 ansøgninger til pilotprojekter, som involverer kommuner, grønne netværk, universiteter, fagforbund, virksomheder og foreninger.

Følgende fire projekter sættes nu i gang for i alt 12 mio. kroner:

  • Det Grønne Rejsehold i Nordjylland
  • Grønne forandringsagenter i Vejle og Kolding-området
  • Ressource City i Næstved
  • Smart grøn innovationsplatform i Albertslund

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere