06.12.2021  |  Klima, miljø og energi

United Airlines gennemfører første tur med bæredygtig flybenzin

I sidste uge testfløj United Airlines for første gang en Boeing-flyvemaskine med bæredygtigt brændstof.

Udefra ser flyselskabet United Airlines’ Boeing 737 Max 8 ikke anderledes ud i forhold til sine artsfæller. Men i sidste uge skrev den historie ved at flyve 115 mennesker fra Chicago til Washington Reagan lufthavn på bæredygtigt flybrændsel, der går under navnet SAF (Sustainable Aviation Fuel).

”Dagens SAF-flyvning er ikke kun en vigtig milepæl i vores arbejde på at nedbringe industriens CO2-udledning, men kombineret med industriens forpligtelse til at producere og købe alternative brændstoffer, demonstrerer vi, hvordan virksomheder kan slutte sig sammen om udviklingen af skalerbare og virkningsfulde løsninger og spille en rolle i klimakampen”, lød det fra CEO Scott Kirby, der i sidste uge var ombord på flyet.

Læs også: Flyproducenten Boeing udvikler fly der kan flyve på ren bio-brændstof

I øjeblikket tillader internationale standarde at flyselskaber maksimalt må bruge 50 procent SAF ved kommercielle flyvninger. På testflyvningen drev United derved én af flyets motorer på konventionelt brændstof og den anden på SAF. 

SAF kan produceres af alt fra planteolie til indfanget CO2, hvor det amerikanske energiministerium estimerer, at landet alene kan producere omkring 55 millioner gallon, svarende til 18 milliarder liter, SAF hvert år.

Ifølge brancheorganisationen Air Transport Action Group og IATA kan flysektoren potentielt reducere sin CO2-udledning med op til 80 procent hvis der skiftes til bæredygtigt brændsel.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere