04.08.2016 | Supply chain
UPS har kørt 1 milliard grønne mil
Den amerikanske pakkepostgigant UPS har et rullende laboratorium med over 7000 køretøjer, der på fire år har kørt 1 mia. miles med alternative brændstoffer.
Bl.a. med hybridvogne som denne har UPS nu kørt 1 mia. miles med alternative brændstoffer siden 2012. Foto: UPS International
I 2012 satte UPS sig et håndgribeligt mål. Inden udgangen af 2017 vil den amerikanske logistikmastodont køre 1 milliard miles (godt 1,6 mia. km) med de forskellige køretøjer i det, selskabet selv kalder sit rullende laboratorium, der består af over 7.200 leveringsenheder lige fra cykler og biler til varevogne og 18-wheelers.
Læs også: Scania på den grønne vej
De mange miles, der faktisk først skulle være nået ved udgangen af 2017, betyder at omkring 12 procent af den konventionelle diesel og benzin, UPS’ ground fleet ellers ville have brugt, er blevet erstattet af alternative brændstoffer i form af elektricitet, fornybar naturgas, hybridteknologi og forskellige typer biobrændsel.
Ved udgangen af 2016 vil UPS have investeret mere end 750 mio. dollars (omkring 5 mia. kr.) i alternative brændstoffer, køretøjer med avanceret teknologi og diverse former for tank- og opladningsstationer verden over siden 2009. Denne investering har ifølge UPS sammen med politisk opbakning og gode samarbejdspartnere været med til at styrke udviklingen og anvendelsen af alternative drivmidler, køretøjer og infrastruktur på verdensplan.
Big data og støtte fra ledelsen
En af de erfaringer, UPS har gjort sig på området de seneste år, handler om big data. Via sit flådeovervågningssystem On-Road Integrated Optimization and Navigation (ORION) har selskabet løbende været i stand til at optimere på ruter og mønstre i sine operationer. Når systemet er fuldt ud implementeret, regner UPS med at det kan spare virksomhedens godt 100.000 chauffører for omkring 100 mio. kørte miles om året, hvilket igen vil spare omkring 40 mio. liter brændstof og ikke mindst i omegnen af 100.000 ton CO2.
Derudover understreger virksomheden vigtigheden af en konstant støttende ledelse, der kan se perspektivet i en fremtidsinvestering. For UPS tog det således over 10 år at nå til et punkt, hvor akkumulationen af kørte kilometer for selskabets flåde voksede eksponentielt og bæredygtighed dermed for alvor kunne avancere som fokusområde. Det var aldrig sket, påpeger man, uden en langsigtet commitment.
Læs også: Transportgigant efterspørger bæredygtige løsninger
Annonceringen af det opnåede miles-mål skete i øvrigt sideløbende med offentliggørelsen af UPS’ Sustainability Report for 2015.
-AK
Klima, miljø og energi

Flexible Energy Denmark: Vi både kan og bør udnytte vedvarende energi meget bedre
Et nyligt afviklet digitaliseringsprojekt viser, at der er stor værdi i at frisætte energi- og forbrugsdata på tværs af energisystemer – en smart styring af energiforbruget har nemlig vist besparelser på mindst 5 procent og nogle steder over 30 procent.
Klima, miljø og energi

Landmænd viser stor interesse for opsætning af solceller
LanboNord oplever massiv interesse fra landmænd, der gerne vil etablere solceller i landbruget. Det er nemlig god forretning, lyder det.
Strategi & ledelse

Spirii kåret til verdens bedste grønne startup
Den danske eMobility-platform Spirii er netop kåret til verdens bedste ved årets prisuddeling til Global Startup Awards. Spirii blev den eneste nordiske startup, der tog en pris med hjem.
Klima, miljø og energi

Nu går Det Grønne Forskernetværk i luften
Der var mere end fuldt hus, da forskere fra landets universiteter inviterede til lanceringen af Det Grønne Forskernetværk – et netværk, der skal styrke deres stemme i den offentlige debat, presse universiteter mod en grønnere retning og etablere nye indbyrdes samarbejder.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal udvikle national standard for måling af biodiversitet
Projektet ’Udvikling af en national metode til kortlægning af bynatur’ skal det næste år være med til at finde en standard for, hvordan man kan måle og registrere biodiversitet i områder med bebyggelse.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.