04.08.2016  |  Supply chain

UPS har kørt 1 milliard grønne mil

Den amerikanske pakkepostgigant UPS har et rullende laboratorium med over 7000 køretøjer, der på fire år har kørt 1 mia. miles med alternative brændstoffer.

I 2012 satte UPS sig et håndgribeligt mål. Inden udgangen af 2017 vil den amerikanske logistikmastodont køre 1 milliard miles (godt 1,6 mia. km) med de forskellige køretøjer i det, selskabet selv kalder sit rullende laboratorium, der består af over 7.200 leveringsenheder lige fra cykler og biler til varevogne og 18-wheelers.

Læs også: Scania på den grønne vej

De mange miles, der faktisk først skulle være nået ved udgangen af 2017, betyder at omkring 12 procent af den konventionelle diesel og benzin, UPS’ ground fleet ellers ville have brugt, er blevet erstattet af alternative brændstoffer i form af elektricitet, fornybar naturgas, hybridteknologi og forskellige typer biobrændsel.

Ved udgangen af 2016 vil UPS have investeret mere end 750 mio. dollars (omkring 5 mia. kr.) i alternative brændstoffer, køretøjer med avanceret teknologi og diverse former for tank- og opladningsstationer verden over siden 2009. Denne investering har ifølge UPS sammen med politisk opbakning og gode samarbejdspartnere været med til at styrke udviklingen og anvendelsen af alternative drivmidler, køretøjer og infrastruktur på verdensplan.

Big data og støtte fra ledelsen
En af de erfaringer, UPS har gjort sig på området de seneste år, handler om big data. Via sit flådeovervågningssystem On-Road Integrated Optimization and Navigation (ORION) har selskabet løbende været i stand til at optimere på ruter og mønstre i sine operationer. Når systemet er fuldt ud implementeret, regner UPS med at det kan spare virksomhedens godt 100.000 chauffører for omkring 100 mio. kørte miles om året, hvilket igen vil spare omkring 40 mio. liter brændstof og ikke mindst i omegnen af 100.000 ton CO2.

Derudover understreger virksomheden vigtigheden af en konstant støttende ledelse, der kan se perspektivet i en fremtidsinvestering. For UPS tog det således over 10 år at nå til et punkt, hvor akkumulationen af kørte kilometer for selskabets flåde voksede eksponentielt og bæredygtighed dermed for alvor kunne avancere som fokusområde. Det var aldrig sket, påpeger man, uden en langsigtet commitment.

Læs også: Transportgigant efterspørger bæredygtige løsninger

Annonceringen af det opnåede miles-mål skete i øvrigt sideløbende med offentliggørelsen af UPS’ Sustainability Report for 2015.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere