12.11.2015  |  Klima, miljø og energi

USA: COP21-aftale bliver ikke bindende

Selvom USA har ambitioner om at komme frem til en klimaaftale ved COP21 i Paris, skal den ikke være juridisk bindende, lyder det fra den amerikanske udenrigsminister John Kerry.

Hvis verdens ledere når frem til en aftale ved det kommende klimatopmøde i Paris, vil den ikke være juridisk bindende. Sådan lyder meldingen fra USA’s udenrigsminister John Kerry. Det skriver dr.dk.

Læs også: Frankrig dropper dansk deltagelse ved vigtigt klimamøde

I et interview med Financial Times afviser udenrigsministeren nemlig, at der bliver tale om en decideret traktat, hvor landene forpligtes til at sænke udledningen af klimagasser.

”Det vil helt klart ikke blive en traktat. Det vil ikke være juridisk bindende reduktionsmål som Kyoto eller lignende”, siger John Kerry til Financial Times med en henvisning til Kyoto-protokollen fra 1997.

Læs også: Hvor skal klima-milliarderne komme fra?

Det stritter direkte mod udmeldinger fra EU og andre lande, der har argumenteret for, at forhandlingerne skal føre til en international traktat med juridisk bindende mål om at skære i CO2-udslippet.

COP21 løber af stablen fra d. 30. november til d. 11. december.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere