23.01.2019  |  Klima, miljø og energi

Vandrehjem sparer 250.000 kroner om året på opvarmning af vand

Indhold fra partner Hvad er dette?

Grundet en investering i vand- og energibesparende produkter sparer vandrehjemmet Danhostel København fire millioner liter vand årligt, hvoraf to millioner liter vand er varmt vand.

Danhostel København har opnået markante besparelser på vand- og energiforbruget ved at investere i vandbesparende produkter og udskifte de ældre armaturer og brusehoveder til mere miljøvenlige produkter.

Der er mange penge at hente og meget vand at spare, hvis man erstatter ældre armaturer og brusehoveder med nye vandbesparende og miljøvenlige armaturer. Det fandt Danhostel København hurtigt ud af ved et uforpligtende GROHE vand- og energitjek. På bare én times gennemgang af bygningen og nøgletal fra kunden kan det afgøres, hvor meget vand og energi der årligt kan spares.

Hurtigt kunne vand- og energitjekket fastslå store årlige besparelser for Danhostel København ved udskiftning af ældre armaturer og brusehoveder til miljøvenlige  GROHE-produkter, der sparer på vandet. ”Besparelserne viste sig at være så store, at investeringen ville kunne være tjent hjem på rekordtid ”, siger Poul Christian Pedersen, Country Manager for GROHE i Danmark.

Investeringen i projektet lød på 400.000 kroner - et beløb som vil være tjent hjem inden for maksimum halvandet år i besparelser.

De vandbesparende GROHE-produkter har en vandgennemstrømning på maximalt 5,8 liter vand i minuttet. Altså, et noget lavere forbrug, men uden man skal gå på kompromis med følelsen af et forfriskende bad. Det betyder, at der løber fire millioner liter vand mindre gennem vandrørene hos Danhostel København, hvoraf to millioner liter er varmt vand. Udover synlige besparelser på vandregningerne mindsker det også energiregningen markant, da mindre vand skal varmes op. Opvarmning af to millioner liter varmt vand kræver 110.000 kWh, som koster omkring 264.000 kr.

Dermed har Danhostels beslutning om at få installeret GROHEs vandbesparende produkter vist sig at være en fordelagtig investering for både miljøet og økonomien.


Klik her hvis du vil vide mere om vores vandbesparende produkter.


Kontaktinformation:
Henning Lien
Projektsalg     
Tlf.: 20 53 63 20

Mail: Henning.Lien@grohe.dk

Mere fra GROHE

GROHE

https://www.grohe.dk

  • grohe@grohe.dk
  • +45 (0) 44 65 68 00
  • Ved Stigbordene 32, 2. TH, 2450 København SV

Spar på vandet. Spar på energien. Spar på ressourcerne. Det kan lyde både kedeligt og som om man skal gå på kompromis med komforten. Alligevel beviser mange af vores banebrydende teknologiske løsninger, at den enkeltes ansvarsbevidsthed kan være en styrke – ikke kun for miljøet, men også for os selv. Hos GROHE tager vi ikke kun…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere