04.09.2017  |  Klima, miljø og energi

Vestas i samarbejde med Tesla om energilagring

Den danske vindmøllegigant Vestas er gået sammen med elbilproducenten Tesla for at se på forskellige projekter, der kan lagre vindenergi og dermed gøre strømmen billigere.

En af de klassiske udfordringer for vindkraftsektoren er også at kunne levere strøm, når det ikke blæser. Her er batteriteknologi selvsagt et kardinalpunkt i retning af en løsning, og det er på den baggrund at to storaktører fra hver af de to industrier har slået pjalterne sammen.

Læs også: Tilskud til sol- og vindkraft giver færre dødsfald i USA

Danske Vestas, verdens største producent af vindturbiner, er således gået sammen med den amerikanske elbilfabrikant Tesla, der i årevis har arbejdet indgående med løsninger til bæredygtig energilagring, om at skabe et produkt til netop det formål, skriver Børsen.

Samarbejdet er blevet etableret lidt under radaren, og Vestas har ikke ønsket at kommentere direkte på det, men over for Børsen bekræfter pressechef i Vestas, Anders Riis, aftalen med Tesla. 

"Vestas er engageret i en række hybridbaserede energiprojekter og arbejder i den forbindelse sammen med et antal virksomheder med ekspertise inden for energilagring, heriblandt Tesla," siger han, og understreger samtidig, at Vestas også arbejder med flere andre virksomheder. 

Vigtigt skridt for Vestas
Et centralt formål med initiativet er at kunne sænke prisen på bæredygtig energi ved at optimere samspillet mellem vindmøller og lagring af den producerede energi herfra. Ifølge Børsen bliver lagring af energi af mange set som noget, der kan være med til at revolutionere hele energibranchen, og derfor er der også en vigtig signalværdi i samarbejdet for det danske selskab.

"Det er et meget vigtigt skridt for Vestas. Det er noget, der kommer til at kunne sænke omkostningerne for vedvarende energi, den dag batterier kan være med til at lagre energien," siger aktieanalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen, til avisen, og tilføjer:

Læs også: Kæmpebatteri skal give grøn strøm i Nordhavn

"Det vil være en kæmpemæssig ulempe, hvis Vestas kommer med sådan en teknologi langt efter konkurrenterne. Det er en hård kamp, for både Siemens-Gamesa og GE ved, at det her er noget, der er meget vigtigt".

Tesla arbejder i forvejen på flere vindenergilagringsprojekter i stor skala, bl.a. i Australien.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere