17.02.2022  |  Medarbejder

Vestas oplever succes med opdateret whistleblower-ordning

I Vestas' årsrapport fra 2021 omtales det stigende antal indberetninger om overtrædelse af virksomhedens interne adfærdskodeks i positive vendninger. Det betyder nemlig, at ordningen fungerer.

I Vestas årsrapport fra 2021 fremgår det, at de har oplevet en stigning i indberetninger om overtrædelse af Vestas' interne adfærdskodeks (Employee Code of Conduct) for medarbejdere. 

Det skriver Finans. 

"Det samlede antal rejste sager i 2021 var 465 svarende til en stigning på 62 procent i forhold til året før. Af disse var 96 underbygget ved årets udgang, hvilket førte til forskellige disciplinære handlinger, herunder 38 advarsler og 45 afskedigelser," står der i årsrapporten. I 2020 blev der anmeldt 287 sager som førte til i alt 65 reele sager.

Læs ogsåNye internationale whistleblower-guidelines på trapperne

I 2021 lancerede man i Vestas en opdateret udgave af det interne adfærdskodeks. I kombination med en stærk global kommunikation og oplysningskampagne samt en opgradering af whistleblower-platformen EthicsLine, kan ledelsen i Vestas nu konstatere, at den øgede indsats på området har båret frugt. 

Den kraftige stigning anses som "succesfuld" og som et bevis på, at de ændringer man har foretaget af både anmeldelsesmetoden og adfærdskodekset, har gjort det lettere for de 29.427 ansatte at indberette sager. 

De 465 sager i 2021 svarer til 1,6 anmeldelse pr. 100 ansatte. I 2020 var det tilsvarende tal 1,1 anmeldelse.

- MTN

Denne artikel er en del af temaet I fokus: Psykisk arbejdsmiljø

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere