17.06.2020  |  Samfund

Vi bygger videre på det, vi gør godt

Indhold fra partner Hvad er dette?

Verdensmål 8 – Anstændige jobs og økonomisk vækst er et vigtigt pejlemærke for os. Vi er lykkedes godt med integration og inklusion på arbejdsmarkedet for flygtninge og indvandrere, og det arbejde bygger vi videre på.

I DFD bruger vi Den Sociale Beregner til at sætte tal på vores samfundsansvar. De nyeste tal viser, at vi gennem forskellige samfundsansvarlige initiativer bidrager med en samfundsgevinst på 22,3 mio. kroner, målt på skatteindtægter og besparelser på overførselsindkomster (se PDF). Med 15 vaskerier fordelt over hele landet, alle med forskellige specialer, har vi et godt udgangspunkt for at kunne omfavne mennesker med forskellige kompetencer og formåen.

Mens nogle af vores vaskerier er højteknologiske og kræver specifikke tekniske kompetencer, er andre præget af manuelle opgaver, som kan varetages med en ufaglært baggrund. Et gennemgående træk for alle vaskerierne er dog, at vi er i stand til at indrette forløb og job med udgangspunkt i arbejdsopgaver i stedet for hele stillinger.

Dialog førte til fast job
På vores vaskeri i Vejen arbejder syriske Shiar Battal Amro. Hans historie er et eksempel på, hvordan et praktikforløb kan udvikle sig til en fast stilling.

Shiar startede i et praktikforløb, hvor han i starten gik til hånde som pedelmedhjælper, tømte skraldespande, hjalp med rengøringen og vedligeholdelse af maskinerne. Gennem dialog undervejs i forløbet fik produktionschef Steen Glentbæk kendskab til Shiars tidligere job som skrædder i Syrien. Derefter fortsatte praktikforløbet i vaskeriets systue, hvor busseronner, kitler og bukser bliver repareret ved huller og mindre slitage.

Shiar arbejder nu i en fast stilling i systuen, mens han også hjælper til ved sorteringsanlægget på vaskeriet.

Vi sætter fokus på kompetenceløft gennem jobrettede forløb
Kollegaskabet i DFD er stærkt, og der er en fælles interesse i at løfte samfundsansvaret; der er en stolthed i at hjælpe nye kolleger godt ind i deres nye arbejde, og omvendt oplever vi også, at de nye kolleger blomstrer op ved igen at kunne gå på arbejde.

Og indgangen til arbejdsmarkedet gennem et virksomhedsrettet forløb sammen med kommunen åbner op for den enkeltes udviklingsmuligheder. Shiar fra vaskeriet i Vejen er blot én af mange medarbejdere, der er startet i praktik og derigennem fået en fast stilling. Flere medarbejdere har kompetencer med i bagagen, som måske først kommer frem, når der er opbygget et tillidsfuldt bånd, der bl.a. kommer gennem dialog og anerkendelse. 

Med en bevidsthed om, at mange af vores medarbejdere i produktionen er startet gennem virksomhedspraktikker eller lignende og har stået uden for arbejdsmarkedet i en periode, påbegynder vi efter sommerferien et nyt tiltag om kompetenceløft til disse medarbejdere.

Vi vil bl.a. samarbejde med relevante aktører om opkvalificering i danskkundskaber, men vi sætter også fokus på at gennemføre kortere jobrettede forløb, som skal være med til at styrke medarbejdernes udviklingsmuligheder hos os, men også deres generelle position på arbejdsmarkedet.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: Verdensmål i forretningen

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

DFD blev startet i 1958 og leverer specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher. Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i DFD arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere