11.05.2022  |  Klima, miljø og energi

Vi har ingen planet B

Indhold fra partner Hvad er dette?

Der er ikke nogen planet B. Derfor skal vi passe ekstra godt på den. Hos Dell Technologies arbejder én af vores medarbejdergrupper for at skabe øget opmærksomhed på miljøet, så vi efterlader en planet i god stand til de kommende generationer.

Hos Dell Technologies er vi utrolig bevidste om, hvilket aftryk vi som virksomhed efterlader, og hvilken verden vi skal videregive til de kommende generationer. Ligeledes er vi som en af verdens største virksomheder meget optaget af at tage et socialt ansvar. Derfor fylder bæredygtighed meget i vores hverdag – både når det handler om store strategiske beslutninger eller mindre initiativer.

Her er vores Employee Resource Groups (ERG) en unik mulighed for at engagere medarbejdere inden for forskellige interesseområder. Det gør vores dygtige kollegaer bl.a. i Planet ERG’en, der i øjeblikket tæller 35 medlemmer i den danske organisation. De arbejder for at skabe øget opmærksomhed på miljøet, som vi sammen skal passe på. I Dell Technologies Danmark har projektleder René Poulsen været ansvarlig for ERG’en Planet siden 2017. For ham er ERG’erne en oplagt mulighed for at kombinere arbejde med frivilligt arbejde og interesser.

Kombinationen af arbejde og fritid skaber jobglæde
I Dell Technologies bestræber vi os på at skabe en sund balance mellem arbejde og fritid, fordi vi ved, at det bidrager til et godt arbejdsmiljø og bedre arbejdsglæde.

“At være medlem af en ERG giver mig mulighed for at lave noget, jeg har en personlig interessere i, udover mit arbejde. Vi kan inddrage personligt engagement i arbejdet, og Dell Technologies har ovenikøbet den tilgang, at det kun gavner medarbejderne at gøre det. Vi kan også langt hen ad vejen selv planlægge, hvornår vi vil deltage i frivillige arrangementer, så fleksibiliteten er stor. Jeg synes også, at det giver et godt miljø på kontoret, især når vi ikke har været samlet pga. COVID-19. ERG’erne giver os alle sammen et rum, hvor vi kan samles om forskellige interesser. Det er også givende at være med til at definere kulturen på arbejdspladsen,“ fortæller René Poulsen.  

Hos Dell Technologies har vi et timeregistreringsværktøj til frivilligt arbejde, hvor medarbejdere selv rapporterer timerne. De første 10 timers frivilligt arbejde i hvert kvartal udløser et gavekort på 150 dollars, som medarbejderne kan donere til en velgørende organisation. I en virksomhed med over 160.000 medarbejdere på globalt plan kan det gøre en stor forskel.

500 kilo på én time
Dell Technologies afholder hvert år Earth Month i hele april. I Planet har de fokus på, at selv små ændringer i hverdagen kan have stor effekt, hvis alle tænker lidt mere over deres miljøaftryk. Det oplevede René, da Planet ved det seneste event, inden COVID-19, slog sig sammen med en skoleklasse, der gerne ville hjælpe med at rydde op. By & Havn fra Københavns Kommune stillede redskaber såsom skovle, koste, affaldssække og en ladbil til rådighed. Medlemmerne af Planet og eleverne fra skoleklassen greb kost og spand og begyndte at samle skrald på en parkeringsplads i Ørestad tæt på Dell Technologies’ kontorer.

“I løbet af blot én time havde vi samlet 500 kg affald, hvilket faktisk kom lidt bag på os alle. Der var rigtig meget affald, og jeg tror ikke, folk bemærker, hvor stor betydning det har, hver gang de rammer ved siden af skraldespanden eller synes, der er for langt hen til den. Det gik op for mange, hvad det vil sige at passe på miljøet til hverdag. Efterfølgende inviterede vi skoleklassen ind på kontoret og fortalte om Dell Technologies’ CSR-strategi, som de selvfølgelig kunne stille spørgsmål til. Sådanne samarbejder synes jeg giver rigtig god mening,” siger René Poulsen.

Kreative løsninger kan være vejen frem
Nu er det igen muligt at samles til Planets arrangementer, og i år har gruppen iværksat en alternativ løsning til dem, der ikke har mulighed for at møde fysisk op. Her kan man i stedet købe lodder til en tombola i hele april. Hvis man er en af de heldige vindere, kan man bl.a. vinde yogatimer, ridning eller coaching. Flere europæiske profiler fra Dell Technologies har derudover stillet deres ekspertise til rådighed og sparringstimer som en del af præmierne. Hvert solgt lod svarer til, at Dell Technologies planter et træ. Ved et lignende arrangement tidligere blev der plantet 75 træer. Det er denne type kreative ideer, der kan være med til at engagere endnu flere medarbejdere og styrke arbejdet for et bedre miljø i fremtiden.

For som René Poulsen selv udtrykker det, er der ikke noget alternativ. Vi har ingen planet B.

Hvis du er interesseret i at læse mere om Dell Technologies’ bæredygtighedsinitiativer, kan du læse mere her.

Mere fra Dell Technologies

Dell Technologies

http://www.dell.dk/

  • -
  • 32875000
  • Arne Jacobsens Allé 17, 2300 København S.

Lyt. Lær. Levér. Det er os.Dell giver lande, lokalsamfund, kunder og privatpersoner i hele verden mulighed for at opfylde deres drømme ved hjælp af teknologi. Vores kunder stoler på, at vi leverer teknologiløsninger, som hjælper dem med at udrette og opnå mere – uanset om de er hjemme, på arbejde, i skole eller et andet sted i verden. Få mere at vide om vores historie, formål og personerne b…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere