02.09.2014 | Klima, miljø og energi
Vindmølleparken DanTysk har installeret sin sidste mølle
Vindmølleparken DanTysk, der er et samarbejde mellem Vattenfall og Stadtwerke München (SWM), har installeret den sidste af de i alt 80 vindmøller i den havbaserede vindmøllepark.
Vindmølleparken DanTysk dækker et areal på 70 kvadratkilometer og kan producere el til op mod 400.000 husstande. Foto: Paul Langrock.
I slutningen af august nåede DanTysk-projektet en vigtig milepæl, da den sidste af de i alt 80 vindmøller i vindmølleparken blev installeret. Vindmølleparken, der ligger 70 kilometer vest for den tyske ø Sild, består af 80 Siemens-møller, der kan producere el til op mod 400.000 husholdninger.
Læs også: Usikkerhed om fremtiden for danske havvindmøller
Den første vindmølle blev opført i midten af april i år, hvilket betyder, at alle 80 vindmøller er installeret på fire måneder.
Vi er meget tilfredse med, at det er gået så hurtigt med at installere DanTysks 80 vindmøller. Samtidig er det positivt, at det er gået smidigt at få kablerne mellem vindmøllerne og den havbaserede transformatorstation på plads, siger Gunnar Groebler, chef for Vattenfalls forretningsenhed Renewables, som er en del af Vattenfalls Continental/UK-region.
Projektet har fulgt tidsplanen
Christian Vogt, chef for Corporate Investment Management hos Stadtwerke München, er også glad for, at projektet har fulgt tidsplanen.
Den sidste mølle i DanTysk-projektet blev rejst efter tidsplanen, hvilket er et vigtigt skridt mod en fuldt driftsklar vindmøllepark. Med tanke på hvor fremgangsrigt dette projekt er forløbet, ser vi med optimisme frem mod SWMs og Vattenfalls næste fællesprojekt, Sandbank, som skal opføres i nærheden af DanTysk, siger han.
Læs også: Vækstmuligheder i kinesiske vindmøller
Vindmølleparken dækker et areal på 70 kvadratkilometer, der er svarende til cirka 7.000 fodboldbaner. Vindmølleparken kommer til at producere el, der kan forsyne op til 400.000 husholdninger.
-SSM
Klima, miljø og energi

Gæster på Roskilde Festival tester ny pantstation
For at gøre det lettere for festivalgæsterne at komme af med deres tomme dåser og flasker har Dansk Retursystem opsat en pantstation på Roskilde Festival, hvor det tager under et minut at få pant for omtrent 90 dåser og flasker. Et lignende pilotprojekt testes lige nu i hele landet.
Samfund

Danske virksomheder sælger stort til FN-organisationer
Danske virksomheders salg til Unicef, FN's Flygtningehøjkommissariat og andre FN-organisationer, der arbejder med globale problemer som flygtninge, fattigdom og klima, steg med knap en milliard kroner sidste år.
Strategi & ledelse

Hummel: Vores karmaaktiviteter er god branding
Gennem blandt andet sportsaktiviteter på Roskilde Festival støtter Hummel udsatte i Libanon. De sociale initiativer styrker virksomhedens brand og er derfor en god forretning, lyder det fra sportsbrandet .
Klima, miljø og energi

Mursten af cigaretskod og bil-ædende busser
Busser, der kan køre hen over biler, næste generation af træ, glas og stål, mursten af cigaretskod samt dansende turbiner uden vinger. Fælles for de innovative projekter er, at de alle er kulstofs-fattige.
Klima, miljø og energi

3GF-erklæring skal fremme grøn omstilling
Ved sidste uges 3GF-topmøde blev der indgået en global erklæring om fremme den grønne omstilling. I erklæringen opfordrer 3GF blandt andet til et dybere samarbejde om bæredygtig anvendelse af vand i Afrika, Latinamerika og Asien.
Supply chain

Virksomheder deltager i projekt om kemiske fodspor
En lang række virksomheder har deltaget i en undersøgelse om kemiske fodspor i produkter og forsyningskæder. Projektet vil blandt andet hjælpe virksomheder med at mindske afhængigheden af farlige kemikalier.