02.09.2014  |  Klima, miljø og energi

Vindmølleparken DanTysk har installeret sin sidste mølle

Vindmølleparken DanTysk, der er et samarbejde mellem Vattenfall og Stadtwerke München (SWM), har installeret den sidste af de i alt 80 vindmøller i den havbaserede vindmøllepark.

I slutningen af august nåede DanTysk-projektet en vigtig milepæl, da den sidste af de i alt 80 vindmøller i vindmølleparken blev installeret. Vindmølleparken, der ligger 70 kilometer vest for den tyske ø Sild, består af 80 Siemens-møller, der kan producere el til op mod 400.000 husholdninger.

Læs også: Usikkerhed om fremtiden for danske havvindmøller

Den første vindmølle blev opført i midten af april i år, hvilket betyder, at alle 80 vindmøller er installeret på fire måneder.

”Vi er meget tilfredse med, at det er gået så hurtigt med at installere DanTysks 80 vindmøller. Samtidig er det positivt, at det er gået smidigt at få kablerne mellem vindmøllerne og den havbaserede transformatorstation på plads”, siger Gunnar Groebler, chef for Vattenfalls forretningsenhed Renewables, som er en del af Vattenfalls Continental/UK-region.

Projektet har fulgt tidsplanen
Christian Vogt, chef for Corporate Investment Management hos Stadtwerke München, er også glad for, at projektet har fulgt tidsplanen.

”Den sidste mølle i DanTysk-projektet blev rejst efter tidsplanen, hvilket er et vigtigt skridt mod en fuldt driftsklar vindmøllepark. Med tanke på hvor fremgangsrigt dette projekt er forløbet, ser vi med optimisme frem mod SWM’s og Vattenfalls næste fællesprojekt, Sandbank, som skal opføres i nærheden af DanTysk”, siger han.

Læs også: Vækstmuligheder i kinesiske vindmøller

Vindmølleparken dækker et areal på 70 kvadratkilometer, der er svarende til cirka 7.000 fodboldbaner. Vindmølleparken kommer til at producere el, der kan forsyne op til 400.000 husholdninger.

-SSM

Tags: Vindmølle, El, Klima

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere