04.05.2011  |  Klima, miljø og energi

Vindmølleparker på havet bliver billigere

I fremtiden bliver det billigere at etablere og drive havvindmølleparker, viser ny analyse.

Klima- og Energiministeriet offentliggør i dag en analyse af revisions- og rådgivningsfirmaet Deloitte, der peger på væsentligt reducerede priser for etablering og drift af fremtidige havvindmølleparker. Analysen konkluderer, at der er god opbakning til den danske udbudsmodel fra de relevante aktører, ligesom myndighedsbehandlingen og nettilslutningen af havmøllerne er positive faktorer, når investorerne skal beslutte, om de vil investere i danske havmølleparker.

Fremadrettet forventer Deloitte, at priserne på etablering og drift af havvindmølleparker, trods stigende efterspørgsel på havvindmøller, kan reduceres med 25 til 30 procent i 2020 med de rette udbuds- og rammebetingelser. Analysen anbefaler, at man tilpasser udbudsformen, så der i højere grad bliver dialog med potentielle bydere, og at man også internationalt informerer om de danske udbud.

-SRR

Tags: Deloitte

Mere fra Signe

Signe Riisager Raskmark

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere