22.03.2023  |  Klima, miljø og energi

Virksomheder bruger kritiserede certifikater til at skære i klimatal

Selvom de er stærkt udskældte på markedet, bruger flere danske virksomheder stadig certifikater for grøn strøm. Ifølge selskaberne findes der nemlig ikke bedre alternativer.

Ifølge Børsens årlige gennemgang af bæredygtighedsrapporter fra landets 24 største børsnoterede virksomheder, har flere af dem skåret 50 procent af klimabelastningen fra scope 1 og 2 gennem opkøb af såkaldte oprindelsescertifikater for grøn strøm.

Certifikaterne gør imidlertid ikke en reel forskel for klimaet, da de er for billige til at finansiere opførelsen af nye vedvarende energianlæg, lyder kritikken blandt andet.

Læs også: Danfoss: Strategisk fejl ikke at fokusere på energieffektivitet

De virksomheder, der benytter sig af grøn strøm til at mindske sin klimabelastning, forklarer, at metoden i øjeblikket er standarden for at nedbringe CO2-udledningen fra el, og at den indgår i Science Based Targets Initiative.

“Som andre større virksomheder med et godkendt SBTI-mål følger vi GHG-protokollen, som er den internationalt anerkendte standard for at opgøre CO2e. Den benytter market based-metoden til at opgøre emissioner, og ifølge den er det netop oprindelsescertifikater, som kan bruges til at nedbringe scope 2-emissionerne,” skriver eksempelvis Pandora i en mail til Børsen.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere