07.02.2014  |  Klima, miljø og energi

Virksomheder får millioner til grøn omstilling

Grøn Omstillingsfond har netop uddelt 25 millioner kroner til 40 virksomheder, der blandt andet vil minimere madspild, genbruge udtjente kunstgræsplæner og fremstille strukturtapeter uden brug af PVC.

Grøn Omstillingsfond har uddelt 25 millioner kroner til i alt 40 udvalgte virksomheder med projekter, der blandt andet består i at minimere madspild, genbruge udtjente kunstgræsplæner og fremstille strukturtapeter uden brug af PVC.

11 af projekterne har sammenlagt fået 18 millioner kroner til medfinansiering af en grøn omstilling af deres forretning. De resterende 29 er udvalgt til at deltage i et acceleratorprogram, som Grøn Omstillingsfond, de danske regioner og Bornholms regionskommunes står bag.

Læs også: Miljøministeriet belønner grønne ideer

Ifølge Anders Hoffman, der er viedirektør i Erhvervsstyrelsen, har danske virksomheder gode muligheder for at skabe vækst og arbejdspladser ved en grøn omstilling af deres forretning. Men det kan være svært for den enkelte virksomhed at finde ressourcer til at sætte gang i omstillingen.

”Grøn omstillingsfond stiller ressourcer til rådighed for dem, der har ambitioner, vilje og mod til at skabe vækst, men mangler de afgørende ekstra ressourcer”, siger vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Anders Hoffmann.

Acceleratorprogram skal skabe bæredygtig forretning
Det acceleratorprogram, som 29 af virksomhederne er udvalgt til, giver virksomhederne mulighed for at omdanne deres nuværende forretning til en bæredygtig forretningsplan og samtidigt tjene penge.

Læs også: Tid til at holde øje med millionerne til grøn omstilling

Programmet består af to faser. I første fase har virksomhederne fået 250.000 kroner til at udvikle deres plan. I næste fase kan de søge om yderligere en million kroner til at eksekvere planen. Virksomhederne investerer selv mindst det samme beløb i den grønne forretningsplan.

Grøn omstillingsfond har netop åbnet for en ny ansøgningsrunde, hvor virksomheder med perspektivrige grønne projekter kan søge medfinansiering.

Mere fra Jeanette

Jeanette Dollerup Nørgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere