22.11.2013  |  Klima, miljø og energi

Virksomheder får et skub i retning af vedvarende energi

På temadag 27. november kan virksomheder få mere at vide om den nye tilskudsordning, der skal hjælpe virksomheder med at konverterer procesenergi fra fossilt brændsel til vedvarende energi eller fjernvarme.

Virksomheder kan nu med hjælp fra en tilskudsordning skifte det fossile brændsel ud med vedvarende energi. Tilskudsordningen er en opfølgning på energiaftalen fra foråret 2012 og trådte i kraft 1. juli 2013.

Der er i alt afsat 3,75 milliarder kroner som fordelt over en periode fra 2013 til 2020 har til formål at yde støtte til virksomheder, der vil udskifte deres energiforsyningsanlæg og konvertere til vedvarende energikilder eller tilslutte til fjernvarme og samtidigt energieffektivisere produktionsprocesser.

Læs også: Københavns Lufthavne: CSR-strategi kræver samarbejde med 700 virksomheder

Den aktuelle interesse for energioptimering af processer og konvertering til vedvarende energi eller fjernvarme er blandt andet baseret på regeringens og folketingets mål om, at forbruget af fossile brændsler skal reduceres med 25 procent fra 2010 til 2020.

Målet er en del af det langsigtede mål om, at energiforsyningen til industrien i 2035 skal være 100 procent baseret på vedvarende energi.

Temadag rådgiver og informerer
På en temadag 27. november på Teknologisk Institut belyses en række af tilskudsordningens muligheder og udfordringer samt hvem, der kan søge støtte og til hvad.

Udover en generel introduktion til ordningen af Energistyrelsen byder dagen på energiselskabets, rådgiverens og den industrielle slutbrugers synspunkter og erfaringer med konvertering til VE-teknologier og de forskellige støttemuligheder til energibesparelser.

Læs også: Kommuner har stort energisparepotentiale

Herudover introduceres de forskellige VE-teknologiers anvendelsesmuligheder til procesformål samt mulighederne ved at gentænke produktionsprocesser i forhold til minimering af energiforbruget.

Temadagen holdes på Teknologisk Institut 27. november 2013 i Aarhus og 3. december 2013 i Taastrup. Læs mere her.

-MH

Mere fra Mathilde

Mathilde Henriksen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere