22.11.2016  |  Samfund

Virksomheder kan hjælpe verdens udsatte børn

Indhold fra partner Hvad er dette?

Om man beskæftiger sig med børn, miljø eller velfærd, kan virksomheder gøre en stor forskel både nationalt og internationalt. Til Børnenes Dag i FN-Byen på Østerbro var udsatte børn på dagsordenen, og her fortalte bl.a. LEGO, hvordan de gør en forskel.

Børn på flugt, underernærede børn, bortførte børn og børn, der lever i krig. Millioner af verdens børn er udsatte og lever et liv i fare og fattigdom.

Søndag 20. november var det Børnenes Dag, og det blev markeret med et arrangement i FN-Byen i København dagen efter. Her deltog UNICEF, udenrigsminister Kristian Jensen (V), virksomhedsledere og 500 andre personer i alle aldre.

Det var egentlig statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der skulle holde åbningstale, men han havde travlt med at forhandle ny regering, og derfor måtte udenrigsminister Kristian Jensen (V) træde på scenen.

- Millioner af børn er på flugt fra konflikt, krig og naturkatastrofer. De bliver ikke kun frarøvet deres barndom, men også deres mulighed for at få en uddannelse. FN's Verdensmål skal være med til at skabe en bedre verden. Men de skal ikke bare skabe håb, de skal skabe konkrete forbedringer, lød det fra Kristian Jensen.

Læs også: FN's verdensmål skal oversættes til 'forretningssprog'

Virksomheder kan hjælpe udsatte børn

Et af dagens temaer var, hvordan virksomheder kan hjælpe udsatte børn. Og en af de danske virksomheder, der gør en stor indsats for at hjælpe verdens udsatte børn, er LEGO. 

- Det, der sker i barndommen, kan aldrig laves om. En dårlig start er svær at overkomme, og derfor er det fantastisk vigtigt, at børn får den bedst mulige start. Vi kan bidrage med, at børn i udsatte situationer får adgang til leg, sagde Jørgen Vig Knudstorp, adm. direktør for LEGO. 

Uanset hvilke forhold børn vokser op under, vil de altid kunne lege, og ifølge LEGO er netop leg enormt vigtig, fordi det gør børn kreative, og det er gennem leg, de udvikler nye adfærdsmønstre.

- Børn, der er vokset op med stress, vil aldrig nogensinde komme sig over det. Men vi kan give dem et lille skub, så når verden en dag vender, vil de kunne tage ansvar, sagde Jørgen Vig Knudstorp.

Læs også: Virksomheder kan forbedre verden

Samarbejde gør hjælpen mere værdifuld

Verdens fremtid bygger på de børn, der vokser op i dag. FN’s verdensmål for en bæredygtig fremtid består af 17 mål, som skal opnås i samarbejde og samspil mellem stater, civilsamfund og virksomheder.

- Virksomhederne er afgørende medspillere, hvis vi skal nå de 17 verdensmål inden 2030. Det kræver samarbejde, partnerskab og fælles indsatser, hvis vi for alvor skal rykke, siger Sara Krüger Falk, chefkonsulent i Dansk Industri (DI).

Men virksomhedernes bidrag bliver ifølge Sara Krüger Falk mest værdifuldt i samspil med andre aktører, hvilket LEGO også har erfaret.

For udover at udbrede leg og kreativ undervisning i udviklingslande, har LEGO udviklet ’10 Children’s Rights & Business Principles’ i samarbejde med UNICEF. Principperne går blandt andet ud på at bidrage til at eliminere børnearbejde og støtte børns rettigheder.

LEGO opfordrer andre virksomheder, der også vil hjælpe udsatte børn, til at tage et kig på de ti principper.

- Gå hjem og forhold dig til de ti principper. Udvælg en eller flere, som ligger op af din virksomhedsprofil og vær konkret omkring, hvor du vil handle. Det er meget vigtigt at melde klart ud, hvor man vil handle. Det skal være sådan, at man ikke bare kan løbe fra det, sagde Kathrine Kirk Muff, der er vicepræsident for social ansvarlighed og engagement i LEGO Koncernen. 

Mere fra Dansk Industri

Dansk Industri

www.di.dk

  • di@di.dk
  • 3377 3377
  • H. C. Andersens Boulevard 18, 1787 København V

DI arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for virksomhedernes CSR-arbejde på såvel dansk, europæisk og globalt plan.DI's indsats spænder bredt, da CSR-arbejdet ofte baseres på globale principper såsom FN’s konventioner og OECD retningslinjer og udmønter sig i såvel EU som national lovgivning.CSR adresserer globale udfordringer, hvorfor de fleste virksomheder refererer til globale princip…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere