Virksomheder med mange nationaliteter klarer sig bedst

Dansk Erhverv var vært ved netværksmøde for multikulturelle karrierekvinder.

P.S. Krøyers maleri flankeres af tre karrierekvinder med hver sin nationalitet. Her er det Anja Monrad (til venstre), Sanila Rana (i midten) og Louise Koch (til højre). .

13.04.2016

Sponseret

Af Elisabeth Jørgensen, Dansk Erhverv

Eftermiddagssolen strømmer ind i Børsens bibliotek og rammer det mere end 120 årige mørke og alvorlige P.S. Krøyer maleri af datidens børsfolk i sorte jakker og høj hat. Salens oprindelige anvendelse som de mandlige grosserers læse- og rygeværelse står i skarp kontrast til eftermiddagens foredrag for og om ambitiøse multikulturelle karrierekvinder.

I dag handler det om, hvordan man som udlænding med succes kan indfri sit potentiale i erhvervslivet og overvinder barrierer. Dansk Erhverv har i samarbejde med foreningen Multicultural Business Women (MBW), Lederne og IT-Branchen inviteret mere end 50 kvinder og mænd til foredrag og netværksmøde. 

Multinationale virksomheder indbringer mere
En undersøgelse af PWC og ISS blandt 300 danske virksomheder viser, at fordelene ved at have en multikulturelt medarbejderstab er til at føle på. De mest multikulturelle virksomheder indbragte således gennemsnitligt 5,6% mere end deres konkurrenter inden for samme industri. Undersøgelsen viser også, at virksomheder med flest nationaliteter har en indtægt på 12,6% mere, end virksomheder med færre nationaliteter.

Ved foredraget byder Louise Koch, CSR chef i Dansk Erhverv salen velkommen med et citat af Sheryl Sandberg, direktør i Facebook: “I believe, that if more women lean in, we can change the power structure of our world and expand opportunities for all. ” Sandbergs citat harmonerer med MBW’s mission om at styrke sine medlemmers potentiale gennem mentorforløb. Foreningens grundlægger og formand, Sanila Rana fortæller at der mangler synlige rollemodeller, som kan hjælpe kvinder med en anden kulturel baggrund at lære de usynlige spilleregler, som kendetegner det danske erhvervsliv.

Fra polsk flygtning til direktør af international virksomhed
Anja Monrad er en af de stærke karrierekvinder ved foredraget, som om nogen har forstået spillets regler og vendt dem til sin fordel. Som datter af polske flygtninge ankom Anja Monrad til Danmark i en alder af to år og har selv mærket, hvad det vil sige at stå uden for fællesskabet. I dag er hun administrerende direktør og general manager for Dell i Central- og Østeuropa med mere end 15 års international ledererfaring. Hun råder gruppen af multikulturelle kvinder og mænd til at være sig bevidst om, hvad man vil og artikulere det således at de mennesker, som kan hjælpe, ved hvordan de bedst kan gøre netop det.

Både Sanila Rana og Anja Monrad er enige om, at de danske virksomheder mister nogle muligheder, hvis de ikke er opmærksomme og tror på værdien af en mangfoldig medarbejderstab. Anja Monrad peger eksempelvis på, at innovation ikke nødvendigvis er det eneste, der skal til for at modarbejde den digitale disruption tendens vi ser for tiden og siger ”Den største mulighed for at undgå disruption er faktisk at skabe en mangfoldig kultur, hvor alle de blindspots man selv måtte have bliver anskuet på en helt anden måde af mennesker med en anden kulturel baggrund. ”

Sanila Rana er fortrøstningsfuld ved MBW’s fremtid og fortæller, at hun har mødt velvilje til foreningens mission både fra politisk side og fra erhvervslivet. Foreningen har ligeledes nydt godt af en stigende tilslutning på over 500 medlemmer fra mere end 60 kulturer gennem de seneste fem år.

19.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Virksomheder kan få hjælp til rapportering om deres globale værdikæde gennem partnerskaber

17.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Få hjælp til din ESG-rapportering med digitale løsninger

12.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

ESG skal være nemt for SMV’er: Få her inspiration til konkrete rapporteringspunkter

11.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Nyt lovforslag: Er din virksomhed klar til de nye bæredygtighedskrav?

09.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Her er de vigtigste ændringer i det kommende Corporate Sustainability Due Diligence direktiv

05.04.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Nu er ansøgningsperiode åben: Sådan indstiller du din virksomhed til Sustainability Awards 2024