05.04.2018  |  Medarbejder

Virksomheder vil hjælpe 100.000 ud af fattigdom

I The Global Impact Sourcing-samarbejdet prøver virksomheder at hjælpe flere ud af fattigdom og ind i supply chains. Nu stiller man de medvirkende en ny udfordring: 100.000 skal i arbejde inden for de næste tre år.

The Global Impact Sourcing Coalition (GISC) er et samarbejde mellem ledende virksomheder, der stræber efter at give alle chancen for at være en del af en forsyningskæde og udføre et meningsfuldt stykke arbejde. Microsoft, Bloomberg og Aegis er blandt nogle af de medlemmer og partnere, der er med ombord.

Læs også: Indspark: 80+ CEOs and leaders drive responsible business agenda 

”Sammen med vores leverandører har vi arbejdet på impact sourcing i mange år for at opfordre til en mere inkluderende arbejdsplads. For Microsoft handler impact sourcing om at overkomme overfladiske barrierer for ansættelse og tillade individer med et stort uudnyttet potentiale at bruge deres styrker på arbejdspladsen", siger Tim Hopper, der er manager for Responsible Sourcing Initiatives hos Microsoft.

Og nu stiller GISC de medvirkende en udfordring: 100.000 medarbejdere skal ansættes inden udgangen af 2020. Målsætningen skal sætte skub i det stykke arbejde, som virksomhederne allerede yder, for at forbedre levevilkår for mennesker i hele verden.

Foruden af bekæmpe fattigdom ønsker man med denne udfordring at skabe flere jobmuligheder til personer med dårlige kår og begrænset adgang til fast, lovligt og anstændigt arbejde.

Et stort potentiale går til spilde
GISC så første gang dagens lys tilbage i 2016, hvor The Rockfeller Foundation sammen med Sydafrika og en række multinationale virksomheder lancerede projektet, der bekæmper fattigdom og sætter flere i arbejde. Impact sourcing-konceptet bygger på en filosofi om, at medarbejdernes forskellighed vil have en positiv afsmitning på forsyningskæderne.

De mange mennesker, der lever under fattigdomsgrænsen, udgør en ressource, der skal udnyttes bedre. Og det vil lede til mere diversitet og vækst i virksomhederne. Derudover vil projektet have en positiv social indflydelse for udsatte familier, der lever under ekstrem fattigdom.

Ved at integrere dem i de virksomheder, der indgår i samarbejdet, håber man på at kunne gøre en forskel for den enkelte. Idealet er at medarbejderne udvikler deres kompetencer og bryder med arbejdsløsheden. Det vil lede til større økonomisk uafhængighed og stille den enkelte bedre på arbejdsmarkedet.

Og Ifølge GISC gavner projektet ikke kun medarbejderne. Også virksomhederne, der er involveret, har meget at vinde ved at deltage. De får nemlig adgang til en ny pulje af nye medarbejdere og deres kompetencer.

Læs også: Dansk designer skaber jobs til kvinder i Afrikas største slum

GISC sørger for at hjælpe virksomheder, der ønsker at tage udfordringen op. Ved at bygge broen mellem mulige medarbejdere og virksomheder og stå til rådighed med vejledning mener GISC, at de kan få flere virksomheder til at tænke i impact sourcing.

- EST

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere