Virksomhederne bør være med til at bekæmpe social ulighed, mener eksperter.

Bevidstheden om social ulighed har aldrig været højere blandt offentligheden. Her er tre bud på, hvordan virksomhederne kan være en del af løsningen.

20.01.2021

CSR.dk

For nyligt afslørede en Oxfam-rapport, at verdens 2.153 milliardærer har mere rigdom end de 4,6 milliarder mennesker, der udgør to tredjedele af planetens befolkning.

Susann Tischendorf og Alexandra Harris fra Inclusive Business Action Network (iBAN) rådgiver virksomheder i, hvordan de kan imødekomme de voksende forbrugerkrav om at integrere ligestilling i deres drift.

2020 var et år med mange kampe; kampen imod Covid-19, kampen for racemæssig retfærdighed i Black Lives Matter-protesterne og ikke mindst det dramatiske valg i USA.

2020 blev dog også året hvor der for alvor kom fokus på social ulighed. Takket være globaliseringen, den udvidede internetforbindelse og spredningen af sociale medier har bevidstheden om ulighed aldrig været højere blandt offentligheden.

Læs også: Kommende pandemier skal håndteres anderledes lyder det fra menneskerettigheds-ekspert

Susann Tischendorf og Alexandra Harris mener, at virksomhederne bærer en del af ansvaret og kommer med tre bud på, hvordan man som virksomhed kan være med til at tackle sociale uligheder igennem sin forretning.

Involver forbrugerne
Flere og flere forbrugere overvejer de sociale konsekvenser af deres køb, når de vælger, hvor de skal bruge deres penge. Virksomheder kan derfor med fordel hjælpe deres forbrugere med at forstå, hvordan de gør en positiv forskel, ved at vælge et produkt, der gør en forskel for social ulighed.

Udvikl helt nye forretningsmodeller
Hvis man som virksomhed aktivt vil være med til at bekæmpe social ulighed, så er det ikke nok blot at købe varer fra fattige områder. Virksomhederne skal gentænke deres forretningsmodeller til at bygge på de udfordringer, der er indenfor social ulighed.

Samarbejd med andre
Strategiske partnerskaber med andre kan gøre det muligt at skalere innovative løsninger. Dette er tankegangen bag ’Partnership Co-Design Toolkit’ (P.ACT), et nyt værktøj udviklet af MIT D-Lab og SEED, som har til formål at gøre det lettere for virksomhedsledere og udviklingspraktikere, der deler de samme værdier, at co-designe mere retfærdige partnerskabsmodeller.

- MTN

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

10.04.2025Læger uden Grænser

Sponseret

Partnerskaber med Læger uden Grænser kan styrke den globale sundhed

08.04.2025CSR.dk

Kampagne vil gøre op med giftig alkoholkultur

08.04.2025Lübech Living ApS

Sponseret

De bedste 15.000 kr. Lübech Living har brugt

04.04.2025CSR.dk

Naturfrisk Group kan se at Cola-boykot rammer B2B-markedet senere: Restauranter og caféer ser mod alternativer

28.03.2025Elis Danmark A/S

Sponseret

Hjælp til familier, der har børn med livstruende sygdomme

28.03.2025CSR.dk

Fra frontløber til bundplads: Lego ramt af Trump-chok?

26.03.2025CSR.dk

Systemet er problemet: Klimaretfærdighedens indtog i klimakampen

26.03.2025Give Steel A/S

Sponseret

Stål og svejsetråd er bærende fundament i Thomas’ nye liv

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø