12.09.2016  |  Klima, miljø og energi

Volkswagen indgår elbil-samarbejde i Kina

Volkswagen Group skal til at arbejde sammen med den kinesiske virksomhed Anhui Jianghuai Automobile om udviklingen af elektriske køretøjer til Kina. Samarbejdet forventes at kunne bidrage positivt til det kinesiske samfund og til et sundere miljø.

Et nyt, langsigtet samarbejde mellem tyske Volkswagen Group og den kinesiske bilfabrikant Anhui Jianghuai Automobile (JAC) er blevet en realitet. De to virksomheder har netop underskrevet et såkaldt Memorandum of Understanding for at definere den næste fase af forhandlingerne.

Samarbejdet omhandler en fælles udvikling af elektriske køretøjer til Kina, og hensigten er, at samarbejdet skal gavne de to virksomheder, deres kunder, miljøet og det kinesiske samfund i al almindelighed.

Læs også: Skrappere miljøkrav til biler undervejs i Kina

”Vi ser frem til at udforske samtlige muligheder inden for etableringen af et tæt og gensidigt fordelagtigt partnerskab med JAC. Samtidig tilstræber vi hele tiden at være på forkant med e-mobilitet”, siger bestyrelsesformand hos Volkswagen, Matthias Müller.

Et nyt elbilselskab
Planen er endvidere, at de to parter skal drøfte mulighederne for et nyt joint venture-selskab, hvis omdrejningspunkt skal være nye, elektriske køretøjer. Topprioriteten for selskabet vil være udviklingen af løsninger, hvis CO2-udledning ligger på nulpunktet.

”Vi glæder os til at samarbejde med Volkswagen – et samarbejde, hvor fokus kommer til at ligge på nye, elektriske køretøjer, og hvor de kinesiske forbrugere får adgang til omkostningseffektive, batteridrevne elbiler, hvilket fremmer udviklingen af den kinesiske motorindustri. Partnerskabet kan kaldes en ’Creating Together’-model, hvor begge parter får udbytte af situationen”, lyder det fra An Jin, som er formand for Anhui Jianghuai Automobile-gruppen.

Læs også: Så er Kinas bil-ædende bus på gaden

Første skridt i samarbejdet er, at de to virksomheder skal udarbejde en produktstrategi.

Hos Volkswagen intensiverer man, som led i koncernens strategi ’Together – Strategy 2025', indsatsen over for bæredygtig mobilitet på verdensplan. Volkswagen vil således udvikle et bredt funderet initiativ til elektro-mobilitet samt udvikle mere end 30 nye, udelukkende batteridrevne elbiler over de næste ti år.

- KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere