19.01.2018  |  Klima, miljø og energi

Volvos svenske motorfabrik er nu klimaneutral

Fabrikken i Skövde, der fremstiller motorer til både biler og tunge køretøjer, er blevet Volvos første klimaneutrale site efter at man den 1. januar gik over til varme fra vedvarende energi.

Som den første facilitet i den svenske bilgigant Volvos globale produktionsnetværk er koncernens motorfabrik i Skövde blevet klimaneutral. Den status blev opnået den 1. januar, da man gik over til at få leveret varme produceret af vedvarende energi.

Læs også: Volvos miljøvenlige elbilfabrik i Kina forkorter produktionskæden

Skiftet er et signifikant skridt for Volvo på vejen mod at opfylde målsætningen om, at hele selskabets globale produktionsapparat skal være klimaneutralt inden 2025.

”Forbedret energieffektivitet er vores første prioritet, og derudover sigter vi efter vedvarende kilder til at levere den energi, vi bruger. Omstillingen i Skövde er en vigtig tilføjelse til vores overordnede indsats i forhold til at minimere vores miljømæssige fodaftryk. Vi er glade for at være en lederskikkelse i bilindustrien, når det kommer til arbejdet henimod klimaneutral produktion”, siger Senior Vice President of Manufacturing and Logistics for Volvo Cars, Javier Varela, i en pressemeddelelse.

Elektriciteten til fabrikken i Skövde, ca. 150 km nordøst for Volvos hovedsæde i Göteborg, er blevet produceret af vedvarende energi siden 2008, og en ny aftale med det lokale energiselskab betyder, at det samme nu er tilfældet for varmen. Nærmere bestemt er kilderne her affaldsforbrænding, biomasse og genanvendt biobrændstof.

Fortsat arbejde for vedvarende energi
”Det her et stolt øjeblik for både Skövde-fabrikken og Volvo Cars. Miljøbeskyttelse er en af vores kerneværdier. Sammen med vores plan om at elektrificere alle nye Volvo-biler fra 2019, så vil en klimaneutral produktionskæde reducere vores samlede carbon-fodaftryk massivt, og på den måde understøtte vores globale indsats for at håndtere klimaforandringerne”, siger Director for Sustainability i Volvo, Stuart Templar.

Med Javier Varelas ord vil Volvo ”fortsætte med at arbejde med energileverandører i alle regioner for at sikre adgang til vedvarende energi” til fabrikkerne. Det kan også involvere fjernvarme, sådan som Volvos fabrik i belgiske Gent gik over til i 2016, hvilket skar 40 procent af sitets CO2-udslip, svarende til 15.000 ton årligt.

Læs også: 10 bilfirmaer vil skabe bæredygtig forsyning af råmaterialer

Udover Sverige og Belgien befinder Volvos produktion sig primært i Kina, hvor man har samlefabrikker i Chengdu og Daqing, og motorproduktion i Zhangjiakou.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere