21.12.2012  |  Kommunikation

Wolturnus for fuld hjulspin

Indhold fra partner Hvad er dette?

Der er fart over feltet hos den nordjyske virksomhed Wolturnus, der udvikler og fremstiller kørestole og håndcykler. Nu satser virksomheden på miljø og bæredygtighed.

Wolturnus A/S er en dansk privatejet virksomhed, som udvikler og fremstiller letvægtskørestole og håndcykler til indland og udland. Social ansvarlighed og miljø har altid været en naturlig del af virksomheden. Nu vil virksomheden formalisere deres tiltag og profilere sig som en bæredygtig virksomhed.

Lige fra begyndelsen har Wolturnus haft stabil vækst og er idag på vej til at blive en international virksomhed med forhandlere i en række europæiske lande samt New Zealand. Eksportandelen udgjorde 40% af omsætningen i 2011.

Flere ansatte er kørestolsbrugere 
Uden at være særlig opmærksom på det, har Wolturnus lige fra begyndelsen været en mangfoldig arbejdsplads. 2 af virksomhedens medejere er kørestolsbrugere. I 2005 var 5 af virksomhedens 10 medarbejdere kørestolsbrugere, og i dag har 11 medarbejdere en funktionsnedsættelse. Dette har Wolturnus særdeles gode erfaringer med, idet det kalder på en vis rummelighed og positiv indstilling til mangfoldighed på arbejdspladsen, som alle har glæde af. Samtidig har det vist sig, at ansættelsen af kørestolsbrugere byder på en enestående mulighed for at gøre brug af egne erfaringer i produktudviklingen.

BS og Wolturnus
Wolturnus har også gjort sig bemærket på skærmen. I marts 2012 fik Wolturnus en usædvanlig ordre på 2 terrængående kørestole, der skulle bruges til at krydse Afrika i "BS og Outsiderne". 

Udsendelsen følger B.S. Christiansen, der har påtaget sig at lede en gruppe handicappede på en ekspedition gennem Afrika. Sammen tilbagelægger de 2.200 km gennem uvejsomt terræn fra Atlanterhavskysten i Namibia til Afrikas hjerte, Victoriavandfaldene.

Bestillingen hos Wolturnus lød derfor på 2 specialkonstruerede kørestole, der kunne bruges til at færdes på klipper, i ørken og jungle. 


Wolturnus - nu en del af Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark
Wolturnus er fra november blevet en del af det nordjyske Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling for at få inspiration og værktøjer til at formalisere deres arbejde med miljø.

Wolturnus vision er at vise ansvarlighed i forhold til det omgivende samfund og har en forventning om, at NBE kan være med til at styrke denne proces: 

"Wolturnus er en virksomhed i vækst, hvilket på det seneste har afstedkommet mange forandringer i organisationen, arbejdsprocesser og produktpaletten. Da vi er en mindre virksomhed med begrænsede ressourcer kan det være vanskeligt at holde fokus på at nedbringe ressourceforbruget til gavn for miljøet. Vores fornemmelse er, at vi som en del af NBE kan hente inspiration til CSR-aktiviteter, som vi kan gøre brug af i vores kommunikation til omverdenen." Direktør Peter Libak, Wolturnus A/S.  

 

Mere fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

www.nben.dk

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) har til formål at fremme og sikre arbejdet med bæredygtighed i erhvervslivet. Gennem en kombination af miljøforbedringer og erhvervsudvikling har virksomheder i Nordjylland mulighed for at for styrke deres konkurrenceevne. Virksomhederne får bl.a. gennemført en screening af deres virksomheds produktion og produkter samt mulighed…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere