20.10.2014  |  Kommunikation

Aon Football Camp 2014

Indhold fra partner Hvad er dette?

Sved på panden og kriller i maven – det var hvad 24 anbragte børn fik på årets Fodboldcamp

Børnehjælpsdagen og Aon Denmark har igen i år afholdt Aon Football Camp, hvor 24 anbragte børn og unge fra otte institutioner over hele landet har fået boostet både kondital og selvværd.

I efterårsferien har Klosterhallen i Løgumkloster dannet rammen om arrangementet, hvor både børn og pædagoger boltrede sig på de udendørs boldbaner – uanset om efterårsvejret artede sig eller ej.

Intet kunne sætte en stopper for de mange aktiviteter i fodboldlejrens program, hvor der blev lagt stor vægt på at give deltagerne en god oplevelse med fysiske aktiviteter. Noget som mange anbragte børn og unge ofte kun har meget begrænset eller slet ingen erfaring med.

Ikke helt kropumuligt
Der er mange gode grunde til at bevæge sig – det er sundt og det påvirker humøret. For de anbragte børn er en mindst lige så vigtig grund, at de kan få en succesoplevelse med relation til deres krop og det at være i fysisk kontakt med andre.

”For en gangs skyld får børnene en positiv oplevelse af at lykkes og af at være vindere i deres eget liv”, fortæller Susanne Jensen, projektleder i Børnehjælpsdagen.

Igen noget, som anbragte børn og unge sjældent oplever sammenlignet med andre jævnaldrende. Lejren har derfor også fokus på personlig udvikling og børnenes evner til at indgå i sociale relationer med andre.

Det arbejder man med i den såkaldte ”Vindertime”, som er et dagligt punkt på programmet, hvor teambuilding, positiv psykologi og sund mad tages under behandling, for at styrke børnenes tro på sig selv og på hinanden. 

Nye rammer – nye roller
For alle aktiviteterne gælder det, at børnene bliver sat sammen med børn og pædagoger, som de ikke kender i forvejen, og de skal gøre ting, som de ikke har prøvet før – noget der godt kan give lidt kriller i maven.

”Det kan være grænseoverskridende for børnene at blive sat uden for de trygge og velkendte rammer. Men det giver dem samtidig mulighed for at bryde med negative roller og mønstre. Det er lidt på samme måde, som når vi andre drømmer om at rejse langt væk og starte helt forfra”, forklarer Susanne Jensen.

Børnehjælpsdagen og Aon Denmark
Børnehjælpsdagen afholder fodboldcampen sammen med Aon Denmark, som er storsponsor for Børnehjælpsdagen. Medarbejdere hos Aon Denmark har indsamlet de penge, der har gjort det muligt at stable lejren på benene.

Læs mere om Aon Denmarks medarbejderindsamling og samarbejdet med Børnehjælpsdagen.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere