Nordea: Kvindelige direktører giver højere afkast

Virksomheder drevet af kvindelige direktører giver højere afkast til aktionærerne end markedsgennemsnittet, konkluderer ny undersøgelse fra Nordea.

Virksomheder, der ledes af kvindelige topchefer, giver højere afkast på aktiemarkedet end gennemsnittet, vurderer Nordea i ny analyse. Alligevel har kun fire procent en kvinde som enten adm. direktør, bestyrelsesforkvinde eller begge. .

17.08.2017

CSR.dk

Aktievirksomheder med en kvinde ved roret – enten som adm. direktør eller bestyrelsesforkvinde – giver et markant større, årligt afkast en gennemsnittet for hele aktiemarkedet. Det konkluderer Nordea efter at have analyseret resultaterne fra næsten 11.000 forskellige aktieselskaber fra hele verden gennem de sidste otte år.

Mere konkret fandt Nordea, at virksomheder drevet af en kvinde gennemsnitligt har et årligt afkast på 25 procent, hvilket er mere end det dobbelte af de 11 procent, gennemsnittet ligger på ifølge det globale aktieindex MSCI World Index.

”Hvis du har investeret i en virksomhed med en kvinde ved roret, vil du have tjent mere end på det gennemsnitlige marked”, siger Robert Næss, portfolio manager hos Nordea. Han tilføjer:

”Andre studier viser ligeså, at diversitet er en positiv faktor, men de færreste har kigget konkret på adm. direktører”, siger han og påpeger, at andre undersøgelser i højere grad kigger på bestyrelsesmedlemmer, da de er nemmere at samle data om.

Læs også: FN og Boston Consulting Group: Der skal flere kvinder i ledelse

Af de næsten 11.000 virksomheder, der indgår i Nordeas analyse, var kun cirka 400 ledet af en eller flere kvinder. Med andre ord havde under fire procent af virksomhederne en kvindelig adm. direktør, bestyrelsesforkvinde eller begge.

Virksomheder vælger ”den sikre løsning”
Det er svært at sige, hvorfor kvinder i ledelsen betyder højere afkast, mener Robert Næss, men han nævner forskellige grunde, der kan have betydning.

En forklaring kan ifølge manageren være, at det er sværere for kvinder at få ledelsesstillinger, og at det derfor kun er de absolut bedste, der når toppen. En anden forklaring kan være, at virksomheder, der klarer sig godt, i højere grad vil ansætte kvinder, mens mere ustabile firmaer holder sig på ”den sikre side” og ansætter en mand. Sidst men ikke mindst kan det være, at kvinder simpelthen er bedre til at lede virksomheder end mænd.

Læs også: Undersøgelse: Kvinder i produktionen er godt for forsyningskæden

Lige meget hvad det skyldes, er analysens resultater noget, Robert Næss vil tage med sig i sit videre arbejde:

”De her konklusioner er helt sikkert noget, vi vil tage med os i fremtiden, når vi overvejer at investere i en virksomhed”, siger Rober Næss.

-CHM

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

04.04.2025CSR.dk

Naturfrisk Group kan se at Cola-boykot rammer B2B-markedet senere: Restauranter og caféer ser mod alternativer

28.03.2025Elis Danmark A/S

Sponseret

Hjælp til familier, der har børn med livstruende sygdomme

28.03.2025CSR.dk

Fra frontløber til bundplads: Lego ramt af Trump-chok?

26.03.2025CSR.dk

Systemet er problemet: Klimaretfærdighedens indtog i klimakampen

26.03.2025Give Steel A/S

Sponseret

Stål og svejsetråd er bærende fundament i Thomas’ nye liv

25.03.2025CSR.dk

Ny afsløring understreger migrantarbejderes udsatte position på arbejdsmarkedet

18.03.2025Bureau Veritas

Sponseret

BV Talks - Om Bæredygtighed

13.03.2025CSR.dk

Nyt motionsløb forener miljø og fællesskab

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

CABI
Webinar
Taler du om sygefravær med hele medarbejdergruppen?

Hvorfor skal du som leder tale om sygefravær med hele medarbejdergruppen og ikke kun 1:1? Den fælles snak er helt central for at kunne forebygge og håndtere sygefravær, og den handler om langt mere end bare sygefraværstallene. Dette webinar giver dig viden og inspiration til at komme i gang med den fælles snak i medarbejdergruppen.

Dato

08.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online

DTU
Webinar
Bestyrelsesarbejde i MedTech og Life Science

Boost din bestyrelseskarriere i MedTech og Life Sciences. Deltag i dette gratis webinar, hvor vi dykker ned i, hvordan stærke bestyrelsesrelationer ikke kun styrker samarbejdet – men også åbner døre for din egen vej ind i bestyrelseslokalet. Skal du med?

Dato

08.04.2025

Tid

17:00

Sted

Online

FSR - danske revisorer
Webinar
Revisors erklæring på lovpligtig bæredygtighedsrapportering

Få en praktisk indføring i udarbejdelse af revisors bæredygtighedserklæring i henhold til CSRD.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online