Nordea: Kvindelige direktører giver højere afkast

Virksomheder drevet af kvindelige direktører giver højere afkast til aktionærerne end markedsgennemsnittet, konkluderer ny undersøgelse fra Nordea.

Virksomheder, der ledes af kvindelige topchefer, giver højere afkast på aktiemarkedet end gennemsnittet, vurderer Nordea i ny analyse. Alligevel har kun fire procent en kvinde som enten adm. direktør, bestyrelsesforkvinde eller begge. .

17.08.2017

CSR.dk

Aktievirksomheder med en kvinde ved roret – enten som adm. direktør eller bestyrelsesforkvinde – giver et markant større, årligt afkast en gennemsnittet for hele aktiemarkedet. Det konkluderer Nordea efter at have analyseret resultaterne fra næsten 11.000 forskellige aktieselskaber fra hele verden gennem de sidste otte år.

Mere konkret fandt Nordea, at virksomheder drevet af en kvinde gennemsnitligt har et årligt afkast på 25 procent, hvilket er mere end det dobbelte af de 11 procent, gennemsnittet ligger på ifølge det globale aktieindex MSCI World Index.

”Hvis du har investeret i en virksomhed med en kvinde ved roret, vil du have tjent mere end på det gennemsnitlige marked”, siger Robert Næss, portfolio manager hos Nordea. Han tilføjer:

”Andre studier viser ligeså, at diversitet er en positiv faktor, men de færreste har kigget konkret på adm. direktører”, siger han og påpeger, at andre undersøgelser i højere grad kigger på bestyrelsesmedlemmer, da de er nemmere at samle data om.

Læs også: FN og Boston Consulting Group: Der skal flere kvinder i ledelse

Af de næsten 11.000 virksomheder, der indgår i Nordeas analyse, var kun cirka 400 ledet af en eller flere kvinder. Med andre ord havde under fire procent af virksomhederne en kvindelig adm. direktør, bestyrelsesforkvinde eller begge.

Virksomheder vælger ”den sikre løsning”
Det er svært at sige, hvorfor kvinder i ledelsen betyder højere afkast, mener Robert Næss, men han nævner forskellige grunde, der kan have betydning.

En forklaring kan ifølge manageren være, at det er sværere for kvinder at få ledelsesstillinger, og at det derfor kun er de absolut bedste, der når toppen. En anden forklaring kan være, at virksomheder, der klarer sig godt, i højere grad vil ansætte kvinder, mens mere ustabile firmaer holder sig på ”den sikre side” og ansætter en mand. Sidst men ikke mindst kan det være, at kvinder simpelthen er bedre til at lede virksomheder end mænd.

Læs også: Undersøgelse: Kvinder i produktionen er godt for forsyningskæden

Lige meget hvad det skyldes, er analysens resultater noget, Robert Næss vil tage med sig i sit videre arbejde:

”De her konklusioner er helt sikkert noget, vi vil tage med os i fremtiden, når vi overvejer at investere i en virksomhed”, siger Rober Næss.

-CHM

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

12.05.2025CSR.dk

Mærsk ramt af protestbølge: Aktivister forenet på tværs af Europa

09.05.2025CSR.dk

Danske Bank finder tech-talenter blandt oversete kvinder

08.05.2025Cabi

Sponseret

Sådan dokumenterer SMV'er S'et i ESG

30.04.2025CSR.dk

Hjælp til at støtte medarbejdere med psykiske lidelser

30.04.2025CSR.dk

Unge efterspørger social bæredygtighed på arbejdspladsen

29.04.2025Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Tænd lys i en mørk tid: Netto donerer lys i forbindelse med 80-året for Danmarks befrielse.

29.04.2025CSR.dk

Flere virksomheder giver fuld løn ved barns sygdom

25.04.2025CSR.dk

Flere whistleblower-alarmer er en god nyhed

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Forår 25 - Kolding

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

14.05.2025

Tid

09:00

Sted

Kolding

Dakofa
Seminar
HYBRID-SEMINAR EU-aftalen om et udvidet producentansvar for tekstiler

I februar 2025 blev der indgået en foreløbig aftale mellem Rådets formandskab og repræsentanterne for Europa-Parlamentet om, at medlemsstaterne skal indføre et obligatorisk udvidet producentansvar for tekstiler. I marts blev den foreløbige aftale godkendt af Rådet og Parlamentet, men inden den formelt kan vedtages, skal den igennem en juridisk gennemlæsning.

Dato

14.05.2025

Tid

12:30

Sted

Dakofa, Vesterbrogade 149, Bygning D, 4. sal, KBH V / Online

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Mini MBA – Lederuddannelse

Aros Mini MBA er Danmarks mest ambitiøse Mini MBA – udviklet i tæt samarbejde med landets førende ledelsesekspert, professor Steen Hildebrandt. Lederuddannelsen indfører dig i de klassiske MBA-fag og giver dig samtidig det mest aktuelle inden for ledelse.

Dato

15.05.2025

Tid

08:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Dansk Standard
Kursus
Kursus i Svanemærket renovering

Du får en dybdegående gennemgang af Svanemærkets krav til renovering af byggeri. Kurset tager udgangspunkt i kriteriegeneration 2 for renovering, der bl.a. stiller krav til miljøundersøgelser og kortlægning af eksisterende byggeri, energi, klima, ressourceeffektivitet, cirkulær økonomi, indeklima, materialer og kemi.

Dato

15.05.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

PwC Danmark
Webinar
Mastering the New PPWR

—Unlocking Opportunities in Sustainable Packaging

Dato

15.05.2025

Tid

09:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 16. maj: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

16.05.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom