Ny undersøgelse: Stigende efterspørgsel på certificeret træ

Ifølge en undersøgelse foretaget af Green Building Council Denmark er der masser af udvikling i det certificerede træ-marked – og det er en god forretning for håndværkere.

Efterspørgslen på træ og træmaterialer, der opfylder FSC®-mærkningsordningen er markant stigende, viser ny undersøgelse. Arkivfoto..

05.04.2017

CSR.dk

I 2016 forventede 80 procent af de adspurgte virksomheder og organisationer i en undersøgelse fra Green Building Council Denmark en voksende efterspørgsel på bæredygtige byggeløsninger.

Denne tendens kan bl.a. ses i efterspørgslen på træ og træmaterialer, der opfylder FSC-mærkningsordningen.

Læs også: Cirkulært byggeri undervejs hos Lejerbo

Udviklingen i den stigende efterspørgsel ses bl.a. på baggrund af, at alle byggeprojekter for statslige institutioner siden 2016 har skullet benytte dokumentérbart bæredygtigt træ, hvor man i flere danske kommuner og regioner stiller samme krav.

Skal entreprenører og håndværkere leve op til disse krav, kan de f.eks. vælge at benytte FSC-certificeret træ til deres projekter. Det samme gælder, hvis en bygherre ønsker, at projektet skal leve op til kriterier fra DGNB, Svanemærket, LEED eller BREEAM.

Certificeret træ som 'standardvare'
”DGNB-certificeringens fokus på certificeret træ har helt konkret medført, at certificeret træ i dag nærmest er en ’standardvare’. I DGNB-kriterierne fremhæves og prioriteres brugen af bæredygtige byggematerialer, herunder bæredygtigt træ og træmaterialer. FSC-certificeret træ er i denne sammenhæng en forsikring og garanti for, at det netop er bæredygtige materialer, der anvendes”, siger Mette Qvist, der er CEO for Green Building Council Denmark, der i Danmark står bag DGNB-certifiseringsordningen.

Hos byggemarkedskæden Stark kan man også genkende den voksende efterspørgsel på bæredygtigt træ. Siden 2008 har samtlige af selskabets forretninger været certificerede i både FSC- og PEFC-ordningerne.

Læs også: Danmark er verdens fjerde mest bæredygtige land

”Der er masser af forretningsmuligheder i bæredygtigt byggeri for håndværkeren. Men det er også afgørende, at valget af de rette materialer og indfrielsen af dokumentationskravene ikke bliver unødigt tidskrævende”, siger Kristian H. Fribo, der samtidig beretter om, at certificeringer også gør det lettere for håndværkeren at dokumentere materialets bæredygitghed over for en bygherre via følgesedler og fakturaer.

- EL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle