16.08.2016  |  Samfund

Nyt studie udpeger fordelene ved økologisk landbrug

Et økologisk landbrug giver mere profit og skaber sundere afgrøder. Samtidig kan det være løsningen i en tid med befolkningstilvækst, klimaforandringer og miljøforringelser. Det er konklusionerne i en ny undersøgelse fra Washington State University.

Ny forskning påpeger fordelene ved økologisk landbrug - blandt andet at det kan være løsningen i en tid med voldsom befolkningstilvækst på verdensplan. Foto: Flickr/Brian Ngan.

I en artikel publiceret på The Guardians hjemmeside beskriver professor i jordvidenskab og jordbrugsproduktion fra Washington State University, John Reganold, de konklusioner, som han i et nyt studie om økologisk landbrug er kommet frem til.

I studiet ’Organic Agriculture in the 21st Century’ har John Reganold, i samarbejde med den ph.d.-studerende Jonathan Watcher, taget udgangspunkt i 40 års videnskab og videnskabelige undersøgelser på området.

Læs også: Reducering af madspild giver rum til mere økologi

Herudfra konkluderer studiet blandt andet, at økologisk landbrug kun dækker lidt over én procent af det samlede, globale landbrug, hvilket gør det til en forholdsvis uudnyttet ressource.

Studiet påpeger ligeledes fordelene ved at udnytte det økologiske landbrug i en tid, hvor kurven for den globale befolkningstilvækst kun er opadgående, hvor klimaet forandrer sig, og hvor miljøet forværres.

Flere fordele ved økologisk landbrug
Ifølge professor John Reganold er økologisk landbrug mere rentabelt og miljøvenligt på trods af, at udbyttet af de økologiske landbrugssystemer er 10 til 20 procent lavere end ved konventionelt landbrug.

”Desuden leverer økologisk landbrug lige så mange eller flere nærende fødevarer, som indeholder færre eller ingen pesticider, mens det også medfører større, sociale fordele end ved de konventionelle landbrug”, skriver John Reganold i artiklen.

Øko-landbruget skaber endvidere mindre jord- og vandforurening, mens det fører til et lavt udslip af drivhusgasser og er mere energieffektivt. Ligeledes er det også forbundet med større biodiversitet af blandt andet planter, dyr og insekter, konkluderer studiet.

Læs også: Danone køber sig mere økologisk

Landmænd, som vælger de økologiske landbrugssystemer, kan opnå en højere profit, da forbrugerne ifølge studiet er villige til at betale mere for fødevarerne. Landmændene vil endvidere ikke være udsat for pesticider og andre kemikaler.

Du kan læse den fulde artikel på The Guardians hjemmeside her.

- KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere