Ændringer i forsyningskæder kan reducere madspild med 270 milliarder dollars
Den private sektor er nødt til at gøre en indsats og vise lederskab omkring deres supply chains, hvis problemerne med madspild skal løses, fastslår rapport fra BCG. Maersk overvåger 270.00 containere med IoT for at forebygge spild pga fejl.
Når snakken går på madspild, så handler det oftest om at ændre på forbrugernes adfærd, men faktisk er det firmaer i den private sektor, der spiller den mest kritiske rolle i kampen mod madspild. Ændringer af deres beslutninger kan nemlig påvirke forsyningskæden fra top til bund, skriver supplychaindive.
Læs også: Detailhandlere øger bæredygtigheden i forsyningskæden
En ny rapport fra Boston Consulting Group peger således på, at man ved at ændre forsyningskædens infrastruktur og effektivitet kan reducere mængden af madspild med 270 milliarder dollars (godt 1.730 mia. kr.).
I dag står den private sektor i følge samarbejdsorganisationen ReFED for 58 procent af al madspild. I følge FN’s Food and Agriculture Organization og World Resources Institute medvirker det til otte procent af al udledning af drivhusgasser, ligesom det bidrager til den globale underernæring.
Tiltag i den rigtige retning
Selvom rapporten peger på, at de fleste producenter i madindustrien i dag er mere fokuserede på at øge produktionshastigheden frem for at reducere madspild, så kommer den dog samtidig med eksempler på private virksomheder, der har gjort tiltag i den rigtige retning.
Maersk har således udstyret 270.000 containere med loT-teknologi, der følger og registrerer temperaturen, fugtigheden og strømniveauet i hver enkelt container. Det betyder, at defekter fremover ikke vil være en overraskelse ved ankomsten, men at eventuelle fejl forhåbentlig kan opdages og forebygges inden.
Læs også: Asics vil halvere CO2 i forsyningskæden
Alt i alt konkluderer rapporten, at den private sektor er nødt til at gøre en indsats og vise lederskab, hvis problemerne med madspild skal løses.
-JMA