Ændringer i forsyningskæder kan reducere madspild med 270 milliarder dollars

Den private sektor er nødt til at gøre en indsats og vise lederskab omkring deres supply chains, hvis problemerne med madspild skal løses, fastslår rapport fra BCG. Maersk overvåger 270.00 containere med IoT for at forebygge spild pga fejl.

I følge en ny rapport kan man ved at ændre på forsyningskædens infrastruktur reducere madspild med 270 milliarder dollars. Arkivfoto..

10.09.2018

CSR.dk

Når snakken går på madspild, så handler det oftest om at ændre på forbrugernes adfærd, men faktisk er det firmaer i den private sektor, der spiller den mest kritiske rolle i kampen mod madspild. Ændringer af deres beslutninger kan nemlig påvirke forsyningskæden fra top til bund, skriver supplychaindive.

Læs også: Detailhandlere øger bæredygtigheden i forsyningskæden

En ny rapport fra Boston Consulting Group peger således på, at man ved at ændre forsyningskædens infrastruktur og effektivitet kan reducere mængden af madspild med 270 milliarder dollars (godt 1.730 mia. kr.).

I dag står den private sektor i følge samarbejdsorganisationen ReFED for 58 procent af al madspild. I følge FN’s Food and Agriculture Organization og World Resources Institute medvirker det til otte procent af al udledning af drivhusgasser, ligesom det bidrager til den globale underernæring.

Tiltag i den rigtige retning
Selvom rapporten peger på, at de fleste producenter i madindustrien i dag er mere fokuserede på at øge produktionshastigheden frem for at reducere madspild, så kommer den dog samtidig med eksempler på private virksomheder, der har gjort tiltag i den rigtige retning.

Maersk har således udstyret 270.000 containere med loT-teknologi, der følger og registrerer temperaturen, fugtigheden og strømniveauet i hver enkelt container. Det betyder, at defekter fremover ikke vil være en overraskelse ved ankomsten, men at eventuelle fejl forhåbentlig kan opdages og forebygges inden.

Læs også: Asics vil halvere CO2 i forsyningskæden

Alt i alt konkluderer rapporten, at den private sektor er nødt til at gøre en indsats og vise lederskab, hvis problemerne med madspild skal løses.

-JMA

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

14.11.2024CSR.dk

Globale fragtkunder vil skabe grønne shipping-løsninger

13.11.2024NGUVU

Sponseret

Kvindelige kaffebønder øger indtægten takket være danske kaffedrikkere

07.11.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Indkøbsafdelingen kan udgøre en alvorlig forretningsrisiko

05.11.2024Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Compass Group bliver medlem af ONE\THIRD: Sammen om en grønnere værdikæde

04.11.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads udvider sit bæredygtighedstilbud med REACT

01.11.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Daka ReFood åbner fabrik på Sjælland

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V