18.06.2018  |  Samfund

Asics vil halvere CO2 i forsyningskæden

Det japanske sportsbrand Asics er klar med en ny bæredygtighedsrapport, der både opgør resultaterne for 2017 og udstikker kursen for de kommende år. Frem mod 2030 vil man bl.a. skære 55 procent af sit supply chain-relaterede CO2-udslip.

Under navnet og temaet ”I Move Me” har det japanske sportsbrand Asics netop udgivet sin bæredygtighedsrapport for finansåret 2017. I rapporten gør selskabet dels status over sit ansvarlighedsarbejde i det forgangne år, og dels bliver der sat tal på målsætninger for de kommende år.

Læs også: Hvor bæredygtigt er dit favoritbrand?

Blandt højdepunkterne i rapporten fremhæver Asics selv en stribe CSR-relaterede fremskridt inden for både strategi, klima og transparens, samlet under to kategorier: Planet og People.

Som led i sin Planet-indsats har koncernen søsat globale pilotprogrammer omkring cirkulær økonomi, bl.a. til at indsamle og genbruge tøj, installeret solpaneler på et amerikansk distributionscenter og udviklet en metode til indfarvning af træningstøj, som bruger 50 procent mindre vand end normalt. Endelig har Asics via en række energieffektiviseringstiltag skåret 17,5 procent af sit samlede CO2-udslip i 2017.

På People-fronten har Asics for første gang offentliggjort en liste over leverandører i første led (tier 1), som et led i en strategi om at blive mere transparente og styrke medarbejderne i forsyningskæden. Derudover har selskabet, via sit partnerskab med den internationale arbejdstagerorganisation ILO, hjulpet en leverandør i Cambodia med at forbedre arbejdsforholdene på en fabrik.

Rapporten identificerer som nævnt også et par af Asics’ større målsætninger i forhold til klimaet og selskabets drift. Man vil således reducere sit overordnede CO2-udslip med 33 procent frem mod 2030, ligesom man vil skære 55 procent af udledningerne pr. fremstillet produkt i sin forsyningskæde sammenlignet med 2015.

Læs også: Bestseller: Danwatch-kritik er enkeltstående tilfælde

”I takt med at verden bliver stadig mere opmærksom på effekterne ved fysisk inaktivitet og psykisk sygdom, forstærker I Move Me Asics’ langsigtede forpligtelse i forhold til at støtte fysisk og følelsesmæssigt velbefindende. Den præsenterer også et friskt perspektiv på vores overordnede bæredygtighedsindstilling”, siger Chairman og CEO for ASICS Corporation, Motoi Oyama.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere