17.11.2017  |  Klima, miljø og energi

Ørsted lancerer hidtil største undersøgelse af holdninger til grøn energi

Selvom kul og olie stadig er de mest udbredte energikilder i verden, er der stor global opbakning for en grønnere fremtid. Det viser en ny undersøgelse, der omfatter over 26.000 mennesker i 13 lande.

Globalt set er vi overraskende enige om grøn energi. Faktisk mener 8 ud af 10, at verden udelukkende skal køre på grøn energi.

Læs også: Arsenal skifter til grøn energi

Sådan lyder et af resultaterne fra undersøgelsen ”Green Energy Barometer”, der er lavet af konsulentfirmaet Edelman Intelligence på vegne af Ørsted (tidligere Dong Energy).

Her er flere end 26.000 mennesker i 13 lande blevet spurgt om deres holdning til vedvarende energi, og overordnet set er der bred enighed om, at vi bør omstille os fra sort til grøn energi, uanset alder, politisk tilhørsforhold og land.

Fart på energiomstillingen
Hos Ørsted glæder man sig over den brede folkelige opbakning:

”Vi står ved et vendepunkt. Grøn energi er blevet billigere end sort, og Green Energy Barometer viser bred folkelig opbakning til et skifte fra sort til grøn. Vi skylder vores klode og kommende generationer at omstille vores energisystemer fra sort til grøn. Og da det både giver mening rent økonomisk, og der er bred folkelig opbakning til et skifte til vedvarende energi, er der ikke længere nogen grund til ikke at sætte fart på energiomstillingen”, siger Henrik Poulsen, CEO i Ørsted.

Ud fra undersøgelsens resultater fremgår det også, at opbakningen til den vedvarende energi ikke kun hænger sammen med bekymringer for klimaforandringer, men også for økonomiske og samfundsmæssige aspekter.

Således mener flere end 7 ud af 10, at investeringer i grøn energi vil skabe økonomisk vækst og flere jobs i deres land.

Stor opbakning i Danmark
Kigger man på de danske resultater, er der også en udelt begejstring for den grønne energi hos den ældre del af befolkningen. Her mener 8 ud af 10 personer, at grøn energi er den eneste vej frem.

Derudover mener et flertal på tværs af politisk observans i Danmark, at vedvarende energi er fremtiden. Blandt højreorienterede alene er det 3 ud af 4.

Læs også: 250 af verdens største virksomheder ansvarlige for en tredjedel af verdens CO2

I forbindelse med undersøgelsen er der i alt blevet foretaget 26.401 interviews i 13 lande: Canada, Kina, Danmark, Frankrig, Tyskland, Japan, Holland, Polen, Sydkorea, Sverige, Taiwan, Storbritannien og USA.

Der blev gennemført omkring 2.000 interviews i hvert land, og dataene blev indsamlet fra den 28. juli til 1. september 2017, skriver Ørsted i en pressemeddelelse.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere