08.08.2019  |  Klima, miljø og energi

Ørsted skifter til elbiler

Indhold fra partner Hvad er dette?

Fra 2021 vil selskabet ikke længere købe eller indgå leasingaftaler om biler, der kører på fossilt brændstof, og i 2025 vil hele Ørsteds bilpark være elektrisk. Ørsted bliver første danske medlem af det globale EV100-samarbejde.

Gennem de seneste ti år har Ørsted omlagt sin energiproduktion fra sort til grøn energi hurtigere end noget andet energiselskab. CO2-udledningen fra energiproduktionen er blevet reduceret med 83%, og Ørsted er godt på vej til at nå sit mål om en samlet reduktion af CO2-udledningen på 98% i 2025.

Nu tager Ørsted næste skridt i kampen mod CO2-udledning ved at beslutte en klar plan for at udfase diesel- og benzinbiler i selskabets bilpark og erstatte dem med elbiler, som inkluderer batteridrevne biler og hybridbiler.

”Vi er kommet langt med at omstille elproduktionen til grøn energi, og næste store udfordring bliver transportsektoren, som i dag altovervejende er baseret på fossile brændsler. Heldigvis sker der i disse år store teknologiske fremskridt, så elbilerne bliver konkurrencedygtige. Derfor har vi besluttet, at vi fra 2021 kun vil købe og indgå leasingaftaler om eldrevne biler, og i 2025 skal hele vores bilflåde være elektrisk,” siger Jakob Askou Bøss, strategi- og kommunikationsdirektør i Ørsted.

Omlægningen omfatter hele Ørsteds bilflåde på 340 arbejdskøretøjer og personbiler. I dag er 22% af Ørsted’s bilflåde elektrisk. Ørsted vil også udbygge infrastrukturen til opladning af el-biler på sine største kontor-lokationer, og fortsætte sit samarbejde med delebils-virksomheder, som tilbyder elektriske delebiler.

Første danske selskab i EV100
Med Ørsteds mål om en 100% eldreven bilpark bliver selskabet det første danske medlem af EV100, som er en global sammenslutning for virksomheder, der arbejder på at accelerere omstillingen til elbiler frem mod 2030. EV100 er stiftet af The Climate Group, som byder Ørsted velkommen.

“Ørsted viser, hvordan store organisationer kan muliggøre drømmen om fuldstændig ren transport i elektriske biler drevet af vedvarende energi i løbet af nogle år og ikke årtier. Vi er begejstrede for at kunne byde Ørsted velkommen som den første danske virksomhed i EV100-initiativet. Klimahandling kræver hurtigere handling og Ørsteds mål om en 100% elektrisk bilflåde inden for fem år udviser imponerende lederskab i energisektoren blandt globale virksomheder i et bredere perspektiv," siger Luke Herbert, International Communications Director i The Climate Group.

Ørsteds plan for 100% elektrisk bilpark i 2025 baseres på elbiler og plug-in hybridbiler, der lever op til EV100’s krav til elektrisk kapacitet.

Kontakt:
Anders Stougaard, Ørsted Media Relations: 99556739 eller astou@orsted.dk

Mere fra Ørsted

Ørsted

www.orsted.dk

  • info@orsted.dk
  • 99 55 11 11
  • Kraftværksvej 53 - Skærbæk , 7000 Fredericia

Vi vil skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energiKlimaforandringer er en af de største udfordringer for livet på jorden. I dag kører verden primært på fossile brændsler. Vi bliver nødt til at ændre den måde, vi forsyner verden med energi på, og skifte fra sort til grøn energi. Hos Ørsted har vi en vision om en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Vi vil revolutionere den måde,…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere