20.10.2016  |  Klima, miljø og energi

​Investorer beder bilfabrikanter stille om

Hvis ikke hele bilbranchen skal kollapse i en low-carbon økonomi, skal der nye ideer og koncepter ind i de etablerede virksomheder.

En ny rapport, udarbejdet på vegne af mere end 350 institutionelle investorer med aktiver for mere end 24.000 milliarder amerikanske dollar, viser vejen frem for verdens bilfabrikanter. Investorerne prøver på den måde at skubbe på en omstilling væk fra køretøjer på fossile brændstoffer, så en hel industri ikke bliver udkonkurreret.

Ifølge rapporten vil bevægelsen med en low-carbon økonomi, ny regulering, ændringer i efterspørgslen og innovation udenfor branchen føre til  betydelige udfordringer for de etablerede bilfabrikanter. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det amerikanske finansmedies Bloomberg følger også med i bilernes fremtid. Ifølge deres mest konservative estimater, så vil el-biler være billigere end benzindrevne biler omkring 2022. I denne måned har tyske lovgivere foreslået et europæisk forbud mod benzin/diesel-drevne biler i 2030. 

Investorerne bag rapporten opfordrer bilfabrikanterne til at anlægge en holistisk tilgang og indtænke selv-kørende biler og delebiler i deres forretningsmodel. Ellers mister de på længere sigt ikke blot markedsandele til Tesla, men også til helt nye konkurrenter som Google, Apple og Uber. 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere