17.07.2020  |  Klima, miljø og energi

1 milliard euro på vej til grønne projekter i 2020

EU’s innovationsfond åbner første ansøgningsrunde med 1 milliard euro til grønne projekter i 2020. Fondens fokus er på store grønne projekter inden for energiintensive industrier, vedvarende energi, energilagring og CCUS-projekter.

Den første ansøgningsrunde under EU’s innovationsfond er netop lanceret med op til 1 milliard euro til grønne projekter i 2020.

Læs også: EU vil have grøn vækst efter corona

Fonden yder støtter til demonstration af teknologier, der bidrager til at formindske drivhusgasudledninger i energikrævende industrier eller via vedvarende energi, energilagring, CO2-fangst og -lagring (CCS) samt industriel fangst og brug (CCU).

Støtten ydes i form af et tilskud på op til 60 procent af ekstra omkostninger ved brug af den nye teknologi.

Fonden finansieres af provenu fra salg af 450 millioner CO2-kvoter fra EU’s kvotehandelssystem.

Kommissionen forventer, at der vil være omkring 10 milliarder euro til rådighed. Det præcise beløb vil afhænge af kvoteprisen.

Fokus på energilagring
EU’s innovationsfond er et vigtigt finansieringsinstrument til at opfylde EU's forpligtelser i henhold til Parisaftalen og EU’s målsætning om at blive klimaneutral inden 2050.

EU-Kommissionen, bistået af INEA og EIB, forvalter fonden. Det endelige ansvar for udvælgelse af tilskudsberettigede projekter ligger hos Kommissionen.

Fokus for første ansøgningsrunde er blandt andet vedvarende energi, energilagring og CCUS-projekter med en samlet CAPEX over 7,5 millioner euro.

Projekterne vurderes ud fra fem udvælgelseskriterier: evne til at mindske drivhusgasemissioner, graden af innovation, projektets modenhed, skalerbarhed og omkostningseffektivitet.

Detaljeret information om ansøgningsprocessen kan findes på Kommissionens hjemmeside om EU ETS Innovation Fund.

Læs også: Eksperter opfordrer EU’s ledere til at gøre bæredygtige livsformer til normen

Der er åbent for første fase i ansøgningsprocessen (interessetilkendegivelsen) for store projekter frem den 29. oktober 2020.

- SMF

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere