29.05.2018  |  Samfund

1000 unge skal finde løsninger til FN’s Verdensmål

I slutningen af maj stikker 1000 unge fra hele verden hovederne sammen i et forsøg på at udvikle løsninger til FN’s Verdensmål. Det hele foregår på UNLEASH-konference i Singapore, hvor også fem grønne ildsjæle fra Danmark skal deltage.

Fra den 30. maj til 6. juni udgør Singapore mødestedet for 1000 unge fra hele verden, der i fællesskab skal finde innovative løsninger på at nå FN’s Verdensmål. I samarbejde med en række virksomheder, forskere og organisationer skal de unge forsøge at bekæmpe nogle af verdens presserende udfordringer som ressourcespild og overbefolkede storbyer.

Det er andet år i træk, at konferencen UNLEASH danner rammerne for denne grønne ideudveksling, hvor ildsjæle på tværs af brancher går sammen om at sikre en bedre fremtid for de næste generationer. Sidste års debut var i Danmark, hvorfra eventet stadig produceres. 

Læs også: ”Vi vil være en innovationsmaskine under SDG’erne”

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”UNLEASH er et godt eksempel på et initiativ, som skaber en platform, hvor unge kan engagere sig og arbejde med konkrete løsninger. Helt centralt er udviklingen af et globalt mindset blandt unge, hvor de aktivt tager stilling til, hvilken rolle de selv har, og til hvordan de kan bidrage til samfundet”, siger Anne-Marie Skov, direktør i tuborgfondet, der støtter arrangementet.

Tuborgfondets ambition er, at alle unge skal kende og engagere sig i verdensmålene. Det er også en af grundene til at fondet bakker op om den internationale konference.

De fem ildsjæle, som Tuborgfondet sender til UNLEASH i Singapore, er:

 • Andreas Kristian Gjede, medstifter af Student & Innovations House. Huset skaber rammerne for en ny platform for studenterengagement og bygger broer mellem sektorer. 
   
 • Annette Lendal, som er PA og rådgiver i miljøorganisationen Plastic Change, der er en ny bevægelse omkring bæredygtig brug af plastik.
   
 • Eva Schultz Hansen, som arbejder hos Spejderne, hvor hun er i gang med at udvikle en projektledelsesuddannelse til Ungdomsøen.
   
 • Torben Vinter, leder af Frontløberne, som er en ungekulturplatform i Aarhus, der har fokus på at få unge til at engagere sig i deres by gennem kulturelle fællesskaber.
   
 • Talita Elvang, der er projektleder for Akademiet for Social Innovation, som er en platform for tværsektorielt samarbejde, som Frivilligrådet og Tuborgfondet har startet op.
  Kilde: Tuborgfondet

Fem danske unge skal pakke kufferten med bæredygtige ideer
Også fem engagerede unge fra Danmark skal deltage i dette års event. Fælles for alle fem er, at de alle ønsker at gøre verdenen til et mere bæredygtigt sted.

En af dem er Andreas Kristian Gjede, der er medstifter af foreningen Student & Innovation House. Indrettet i den gamle politigård på Frederiksberg er foreningen et samlepunkt for offentlige og private, som ønsker at nytænke samfundets udfordringer. Og lige netop erfaringer fra huset har Andreas tænkt sig at trække på ved konferencen.

”Min store passion er at dyrke de fællesskaber og det engagement, der skubber verden i en bedre retning lokalt såvel som globalt. Derfor er jeg også spændt på at deltage i UNLEASH 2018, fordi det arrangement for mig står som en manifestation af fællesskab og engagement, når unge fra hele verden samles om at skabe en mere bæredygtig verden”, siger Andreas Kristian Gjede.

Læs også: Danske NGO'er arbejder seriøst med verdensmål

Ud over de fem unge ildsjæle fra civilsamfundet, går Tuborgfondets støtte også til at sende et tilsvarende antal engagerede unge fra Carlsberg Group til konferencen. De unge fra Carlsberg kommer fra hhv. Vietnam, Rusland, Frankrig, Polen og Denmark.

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere