10.01.2019  |  Klima, miljø og energi

15 internationale organisationer vil være klimaneutrale

D. 12. december forpligtede 15 internationale organisationer sig til at indføre initiativer, der skal gøre dem klimaneutrale. Ideen er, at organisationerne skal hjælpe hinanden med at opnå målene, og at flere med tiden vil komme til.

Selvom klimatopmødet i Katowice i december måske ikke bragte de resultater, som nogle havde håbet, så er der alligevel positive ting at tage med derfra.

D. 12. december meddelte 15 internationale organisationer således, at de vil arbejde hen imod at blive klimaneutrale. Det betyder konkret, at CO2-udledningen skal reduceres så meget som muligt, mens organisationerne skal kompensere for den resterende uundgåelige udledning med CO2-kvoter.

Læs også: Volvos svenske motorfabrik er nu klimaneutral

Det skriver SDG Knowledge Hub.

Blandt de 15 organisationer, der nu har forpligtet sig til at blive klimaneutrale finder man OECD, det øst- og sydafrikanske fællesmarked (COMESA), lokale myndigheder for bæredygtighed (ICLEI), den paralympiske komite (IPC), den latinamerikanske energiorganisation (OLADE), verdens rejse- og turismeråd (WTTC), den europæiske udviklingsbank (EBRD), den asiatiske udviklingsbank (ADB) samt blandt andet flere andre regionale udviklingsbanker.

Initiativerne, som organisationerne vil indføre, inkluderer:

  • Installation af solceller
  • Politikker til at reducere flyrejser
  • Opgradering af isolation og lyssystemer i bygninger
  • Reducering af mængden af papir, der bliver brugt på konferencer
  • Installation af effektive kølesystemer
  • Promovere samkørsel blandt de ansatte
  • Etablering af bæredygtige indkøbspolitikker
  • Forbedre indsamlingen af genanvendelsen af affald

Kilde: SDG Knowledge Hub.

Ansvarlige for mere end to millioner tons CO2
Til sammen har de 15 organisationer mere end 50.000 ansatte og er ansvarlige for udledning af mere end to millioner tons CO2 om året.

Ideen er, at de organisationer, der allerede er i gang med arbejdet hen mod klimaneutralitet, skal dele deres erfaringer med de organisationer, der først skal til at begynde nu. Med tiden er håbet, at andre internationale organisationer også vil forpligte sig til at blive klimaneutrale.

Læs også: Bliv klimaneutral med FN

De 15 organisationer følger flere FN-agenturer, der i 2007 adopterede en strategi for at blive klimaneutrale i 2020. I dag er over halvdelen af FN-systemet klimaneutralt, ligesom at FN’s hovedkvarter blev klimaneutralt i 2018.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere